Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

MOL a preluat Agip de la ENI Romania

MOL a preluat Agip de la ENI Romania


Grupul ungar de petrol si gaze MOL a finalizat achizitia celor 42 de benzinarii cumparate de la ENI Romania, companie din grupul italian Eni, si a ajuns la o retea de aproximativ 200 de unitati de distributie a carburantilor.

Ca urmare a finalizarii tranzactiei, ENI Romania va fi redenumita, de luni, MOL Retail Comert SRL. Ulterior, aceasta companie va fuziona cu MOL Romania, potrivit unui comunicat al MOL, transmite Mediafax.

Eni comercializa carburnati in Romania sub marca Agip.

Tranzactia a fost perfectata in luna mai a anului trecut si a inclus si achizitia de catre MOL a unor benzinarii ale Eni din Cehia si Slovacia. MOL a ajuns sa detina aproximativ 2.000 de statii de distributie a carburantilor in 11 tari.

"Aceasta tranzactie contribuie in mod semnificativ la atingerea obiectivului grupului MOL de a-si spori cota de piata si acoperirea in regiunea Europei Centrale si de Est si in special in Romania. Suntem hotarati sa dezvoltam pe termen lung operatiunile din aceasta tara", a declarat in comunicat Lars Höglund, senior vice-presedinte al diviziei de retail a grupului MOL.

Eni a intrat pe piata romaneasca a distributiei de carburanti in 1995 si opera 42 de benzinarii sub marca Agip. MOL este activ pe segmentul distributiei de carburanti din Romania din 1995.

Preluarea benzinariilor Eni a fost aprobata in septembrie 2014 si de Comisia Europeana.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Mediafax
Articol citit de 1895 ori