Module de cogenerare pentru producerea energiei electrice si termice

Vineri, 13 Ianuarie 2017, ora 12:27
1440 citiri
Module de cogenerare pentru producerea energiei electrice si termice

Conceptul de cogenerare defineste productia simultana in aceeasi instalatie si cu acelasi combustibil a energiei electrice si termice. Este o tehnica deosebit de eficienta si reprezinta o parte din strategia Uniunii Europene de a utiliza eficient energia.

Producerea combinata de energie electrica si caldura economiseste energie, creste securitatea in aprovizionarea cu energie si reduce foarte mult costurile. Acest concept se adreseaza tuturor tipurilor de consumatori: casnici si industriali, complexe comerciale, scoli, municipalitati, etc.

Cogenerarea cu randament ridicat presupune realizarea unor economii de cel putin 10% fata de valorile de referinta ale productiei separarate de energie electrica si termica. Principalul argument in favoarea cogenerarii este reducerea consumului de combustibil si a emisiilor de gaze cu efect de sera, obiective pe care tarile din Uniunea Europeana cauta sa le indeplineasca in urma ratificarii Protocolului international de la Kyoto.

Cogenerarea prezinta deci o serie de avantaje de natura tehnica, economica si cu impact ecologic asupra mediului inconjurator. Realizarea economiei de combustibil, in cazul cogenerarii se explica, prin eficienta acestuia, procesul termodinamic fata de producerea separata a caldurii si energiei electrice.

Pe acest fond general, nu trebuie neglijata nici dorinta utilizatorilor de a deveni independenti de utilitatile publice. Modulul de cogenerare Vitobloc 200 EM 6/15 de la Viessmann este una din solutiile propuse de producatori, utilizatorilor dornici de independenta.

Vitobloc 200 EM6/15 este un sistem de cogenerare cu functionare pe combustibil gazos care produce in acelasi timp energie termica si electrica. Puterile furnizate de modulul de cogenerare sunt de 6 kWel si 14,8 kWterm. Astfel ca pana la 94 % din energia combustibilului folosit este transformata in energie gratie tehnicii in condensatie integrata.

Modulul Vitobloc 200 se incadreaza in clasa de eficienta energetica A++ si se livreaza testat si complet echipat tehnic din fabrica. Acest lucru economiseste timp si costuri in proiectare, instalare si punerea in functiune.

Cu mai mult de 25 de ani experienta in domeniu, Viessmann ofera echipamente de cogenerare deosebit de eficiente si in plus fata de modelele in serie, poate oferi module de cogenerare special adaptate cerintelor si nevoilor clientilor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

O americancă demontează clișeele despre România. Clipul este viral pe rețelele de socializare VIDEO
O americancă demontează clișeele despre România. Clipul este viral pe rețelele de socializare VIDEO
Americanca Janna, stabilită de mai bine de cinci ani în România, a captat atenția pe TikTok prin demontarea stereotipurilor comune despre țara noastră. Clipul ei este viral acum cu peste...
Un director al FMI transmite că nu există riscul unei recesiuni globale. "În acest moment, va fi nevoie de mult pentru a deraia această economie"
Un director al FMI transmite că nu există riscul unei recesiuni globale. "În acest moment, va fi nevoie de mult pentru a deraia această economie"
Unul dintre cei mai importanţi economişti ai Fondului Monetar Internaţional a semnalat un risc redus de recesiune globală, în ciuda zgomotelor continue de incertitudine geopolitică,...
#cogenerare producere energie electrica, #producere energie electrica termica , #Stiri Companii