Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Ministrul Transporturilor: Tarom nu va fi vanduta

Ministrul Transporturilor: Tarom nu va fi vanduta


Ministrul Transporturilor, Ramona Manescu, a dat asigurari ca nu va vinde Tarom si a confirmat ca vor fi achizitionate avioane noi, astfel incat, pe termen mediu si lung, compania aeriana sa redevina un brand si sa isi recapete pozitia.

"Categoric nu vindem Tarom-ul. Vedeti ca eu nu prea dau. Eu in general nu prea dau nimic de la minister. Am fost criticata. (..) Cat sunt eu la Ministerul Transporturilor, nu vand Tarom-ul", a spus Ramona Manescu.

In ceea ce priveste achizitia noilor avioane, ministrul a precizat ca in prezent se analizeaza ofertele pentru a vedea care este cea potrivita pentru modelul de business pe care Tarom il va alege.

"Este adevarat ca vom cumpara avioane noi. Am discutat cu absolut toate companiile si, in prezent, suntem intr-un proces de analiza, de studiu, prin care vom vedea ce oferta este cea mai potrivita companiei Tarom, pentru modelul de business pe care Tarom il va alege, astfel ca, pe termen mediu si lung, Tarom sa redevina un brand asa cum a fost, sa isi recapete pozitia", a precizat seful de la Transporturi.

In ceea ce-l priveste pe managerul privat de la compania Tarom, Christian Heinzmann, ministrul a reiterat faptul ca acesta isi va finaliza mandatul de patru ani, intrucat actul aditional care il limita la un an era ilegal si a starnit multe reactii.

"Eu incerc sa stabilesc acum ce masura managementul privat existent este o solutie buna sau este cea mai buna solutie pentru companiile pe care le avem in subordine. In masura in care acesti manageri vor dovedi ca pot veni cu niste solutii bune pentru companii, pot rentabiliza companiile, pot aduce profit in companii si ca intr-adevar sunt dedicati acestor companii sigur ca vor ramane. Domnul Heinzmann va ramane la Tarom, isi va finaliza mandatul de patru ani, iar actul aditional care a fost incheiat prin care i se scurta mandatul la un an era ilegal. Anuland acel act aditional, s-a revenit la contractul initial de patru ani. Au fost multe reactii", a adaugat Ramona Manescu.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Agerpres
Articol citit de 1517 ori