Miliardarul american care a sărăcit într-o zi. Platforma de tranzacţionare a criptomonedelor FTX cere falimentul

Vineri, 11 Noiembrie 2022, ora 17:45
685 citiri
Miliardarul american care a sărăcit într-o zi. Platforma de tranzacţionare a criptomonedelor FTX cere falimentul
Sam Bankman-Fried a sărăcit într-o singură zi FOTO Twitter

Platforma de tranzacţionare a criptomonedelor FTX, aflată în dificultate, a depus o cerere de faliment în SUA, solicitând protecţia instanţei în timp ce caută o modalitate de a returna banii utilizatorilor, iar directorul ei general, Sam Bankman-Fried, a demisionat, în ceea ce ar putea fi una dintre cele mai mari prăbuşiri din această industrie, relatează Reuters.

Acest demers încheie o săptămână foarte agitată pentru FTX, după ce clienţii s-au grăbit să-şi retragă fondurile, în urma apariţiei unor zvonuri potrivit cărora FTX şi alte firme conduse de Sam Bankman-Fried se află pe un teren financiar şubred.

Miliardarul Bankman-Fried, una dintre vedetele pieţeie cripto, a încercat să găsească un plan de salvare, sperând ca FTX va fi preluată de Binance, o platformă rivală de criptomonede, dar planul nu a funcţionat.

Miliardarul american Sam Bankman-Fried, în vârstă de numai 30 de ani, era considerat unul dintre cei mai bogaţi şi mai influenţi antreprenori din lumea criptomonedelor. El şi-a pierdut într-o singură zi 94% din averea.

Firma de tranzacţionare a lui Bankman-Fried, Alameda Research, a cerut, de asemenea, protecţia falimentului. Surse citate de Reuters au declarat că aceasta a fost parţial în spatele problemelor FTX şi se pare că datorează FTX aproximativ 10 miliarde de dolari.

Prăbuşirea FTX marchează o răsturnare uimitoare de situaţie pentru companie şi pentru fondatorul acesteia, Sam Bankman-Fried, care până de curând a fost aclamat drept un investitor prodigios şi a fost comparat adesea cu miliardarul Warren Buffett.

Criza de la FTX alimentează îngrijorările cu privire la viitorul industriei criptomonedelor, care se confruntă cu sarcina dificilă de a recâştiga încrederea investitorilor, comentează Reuters. ...citeste mai departe despre "Miliardarul american care a sărăcit într-o zi. Platforma de tranzacţionare a criptomonedelor FTX cere falimentul" pe Ziare.com

Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
#criptomonede, #ftx, #faliment, #miliardar, #SUA , #Stiri Companii