Microsoft va lansa un smartwatch in cateva saptamani

Luni, 20 Octombrie 2014, ora 10:45
1320 citiri
Microsoft va lansa un smartwatch in cateva saptamani
Foto: (c) Li Jizhi/XINHUA ARHIVĂ

Compania Microsoft se pregateste sa lanseze in urmatoarele saptamani un ceas inteligent care va putea urmari pasiv bataile inimii utilizatorului si va functiona pe diferite platforme mobile, scrie duminica revista Forbes, preluata de Reuters.

Autonomia bateriei ceasului va depasi doua zile de utilizare normala, mai noteaza Forbes, citand surse apropiate proiectului. Microsoft a refuzat sa comenteze cu privire la data aparitiei ceasului in magazine, insa revista Forbes a anticipat ca acest lucru se va intampla curand, odata ce gadgetul a fost dezvaluit, transmite Agerpres.

Ceasul va include numerosi senzori care vor transmite diferite informatii, printre care si un monitor de ritm cardiac, un accelerometru, un GPS si un giroscop. Prin intermediul tehnologiei Bluetooth, ceasul se va putea conecta la dispozitive mobile sau PC-uri care ruleaza pe platformele Windows, Android sau Apple, dar si la consola de jocuri Xbox One a celor de la Microsoft. Interfata de utilizare a ceasului ar putea fi similara cu cea bazata pe iconite, imprumutata de la sistemul de operare Windows.

Compania concurenta Apple a dezvaluit la 9 septembrie ceasul sau, iWatch, care poate oferi prin intermediul unor aplicatii numeroase informatii despre activitatile de fitness ale utilizatorului, pulsul inimii sau se poate conecta la retelele de socializare sau la telefonul mobil. Acesta va fi pus in vanzare de la inceputul anului 2015.

Samsung Electronics s-a numarat printre primii jucatori de pe piata gadgeturilor inteligente prin introducerea unui 'smartwatch', in septembrie 2013, cu al lor Samsung Gear.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Un director al FMI transmite că nu există riscul unei recesiuni globale. "În acest moment, va fi nevoie de mult pentru a deraia această economie"
Un director al FMI transmite că nu există riscul unei recesiuni globale. "În acest moment, va fi nevoie de mult pentru a deraia această economie"
Unul dintre cei mai importanţi economişti ai Fondului Monetar Internaţional a semnalat un risc redus de recesiune globală, în ciuda zgomotelor continue de incertitudine geopolitică,...
Microsoft renunță la aplicația Teams în suita Office. Care este motivul
Microsoft renunță la aplicația Teams în suita Office. Care este motivul
Microsoft a anunțat recent că va separa aplicația Teams de suita Microsoft 365, decizie luată pentru a evita complicatiile legale și pentru a oferi claritate clienților, conform...
#Microsoft lansare smartwatch, #compania Microsoft , #Stiri Companii