Microsoft remediaza vulnerabilitatile de securitate ce afecteaza sistemul Windows

Joi, 13 Noiembrie 2014, ora 14:38
1559 citiri
Microsoft remediaza vulnerabilitatile de securitate ce afecteaza sistemul Windows
Foto: thewindowsclub.com

Compania Microsoft a anuntat miercuri un update de securitate, care corecteaza probleme inregistrate la mai multe versiuni ale sistemului sau de exploatare Windows, vechi de 19 ani, relateaza joi AFP.

Intr-un buletin de securitate, Microsoft avertizeaza ca lacunele de securitate pot permite piratilor sa acceseze de la distanta un calculator prin intermediul unor site-uri internet concepute in acest scop si la care utilizatorul accede cu navigatorul sau Internet Explorer. 'Utilizatorii care au activat actualizarea automata nu trebuie sa ia niciun fel de masuri fiindca sunt protejati automat', a spus un purtator de cuvant al Microsoft intr-un mesaj transmis AFP, potrivit de Agerpres.

Patch-ul de securitate corecteaza vulnerabilitatile in Windows Server 2003, 2008 si 2012, Vista, RT 7, 8 si 8.1, se arata in buletinul difuzat de Microsoft.

Echipa de cercetatori de la IBM care a identificat bresa de securitate scrie intr-un mesaj pe un blog ca 'toate versiunile Windows, de la Windows 95', sunt afectate si ca bucata de program incriminata 'este veche de cel putin 19 ani'. Nu se mai comercializeaza editii mai vechi ale programului de exploatare, iar Microsoft nu mai asigura suport tehnic pentru ele. Unele, cum ar fi de exemplu Windows XP, sunt totusi utilizate pe scara larga.

Circa 90% din calculatoarele din lume functioneaza cu sistem Windows.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#Microsoft update securitate, #sistem windows , #Stiri Companii