Producatorii din Colinele Transilvaniei stau acasa, lucreaza gradina, au grija de animale si produc bucate de calitate. Si, ca sa nu munceasca degeaba, oamenii s-au orientat catre ceea ce functioneaza cel mai bine in aceasta perioada: piata online.
Lucrurile sunt destul de simple, organizate nemteste: daca vrei bucate din zona Sighisoara - Tarnava-Mare, poti comanda de pe platforma "Bucate din Vecinatate", pentru produse din zona Mediasului exista "Bucate din proximitate".
Sibienii, la randul lor, pot comanda acasa produse de pe Valea Hartibaciului prin manancalocal.ro, o initiativa a Asociatiei My Transylvania, menita sa sprijine micii producatori din zona.
Tot din zona Sibiului, producatorii de branza maturata sunt pe metereze si asigura cele mai gustoase lactate pentru oraseni. Un astfel de producator este Adrian Udrea din Mesendorf, care povesteste despre cum a ales sa se mute la sat dupa cativa zeci de ani de locuit la Bucuresti.
O poveste interesanta spune si Istvan Varga din Cund, care vorbeste despre satul sasesc si mostenirea pe care o poarta cu mandrie, inclusiv in productia sa de branza maturata.
Deci, daca esti amator de branza maturata, poti incerca diverse sortimente de la Manufactura de Branza sau de la Mesendorf65cheese. Ambii producatori livreaza.
Proiectul "Bucate din vecinatate" strange laolalta producatori din zona Sighisoara - Tarnava Mare, din sate ca Saschiz, Floresti, Malancrav, Albesti, Hetiur, Crit sau Soard.
Printre oamenii care au devenit mici producatori se numara si un preot ortodox care, impreuna cu familia, lucreaza pe terenul sau, creste legume si face o multime de donatii pentru comunitatea sa. Proiectul poarta numele Legume de la Heitur si este foarte activ pe Facebook.
Citeste mai departe despre "Micii producatori din Transilvania #StauAcasa, dar nu stau degeaba: Ardelenii s-au organizat nemteste si online" pe Ziare.com