Mesajul sefului Raiffeisen Romania, atacat dur de Dragnea: Imi pasa. De aceea, am fost in piata!

Luni, 06 Februarie 2017, ora 18:18
4946 citiri
Mesajul sefului Raiffeisen Romania, atacat dur de Dragnea: Imi pasa. De aceea, am fost in piata!
Foto: Facebook/Steven van Groningen

CEO al Raiffeisen Bank Romania, Steven van Groningen, acuzat de Liviu Dragnea ca a protestat in Piata Victoriei, desi este "strain", isi explica gestul si decizia de a iesi in strada intr-un lung mesaj postat pe o retea de socializare.

"Martea trecuta, seara, ma suna unul dintre copiii mei. "Tata! Ai auzit?" Si imi povesteste despre ordonante. "Mergem in piata! Veniti si voi?"

Era tarziu si am lasat copiii sa se duca singuri.

Miercuri am inteles mai bine despre ce este vorba. Aveam 30 de musafiri acasa, dintre care multi s-au grabit sa ajunga in piata. Era tarziu cand am ajuns si noi, iar in partea opusa a pietei erau deja incidente pe care fortele de ordine incercau sa le aplaneze. Asa ca nu am stat mult. Totusi am ramas impresionat de ce am vazut si ne-am dus in continuare in fiecare seara, cu familia.

Prezenta mea acolo este o decizie personala.

Inainte de a fi presedinte de banca, sunt tata si imi pasa de viitorul copiilor mei si al tarii in care locuiesc.

Nu cred ca din acest punct de vedere exista vreo diferenta fata de cei cu care m-am intalnit acolo - clienti, prieteni, parteneri de afaceri, antreprenori, sportivi, inca o campioana olimpica, angajati.

La fel ca in cazul lor, dorinta mea pentru un viitor mai bun pentru copiii mei, intr-o Romania mai prospera, este total legitima.

Inteleg ca faptul ca imi pasa de ceea ce se intampla in Romania, tara unde am locuit 20 de ani si care pentru mine este acasa, ii deranjeaza pe unii.

Am vazut reactii de indignare de la politicieni, declaratii ca "nu este corect" sa ma aflu acolo.

Da, sunt si presedinte de banca. In acest rol, imi pasa de cele 5.500 familii de romani care depind de salariul de la banca, imi pasa de viitorul lor, dar si de cele 2 milioane de clienti care ne-au incredintat economiile lor si de cele 30.000 de companii finantate de banca.

Politicienii nu ar trebui sa fie surprinsi de pozitia mea. De cel putin 10 ani am acelasi discurs.

Pentru a crea valoare, pentru a creste productivitatea care ne va permite sa platim salarii mai mari, avem nevoie de un sector privat performant. Afacerile au nevoie de un mediu predictibil, fara schimbari importante de legislatie facute peste noapte. Orice schimbare trebuie discutata cu cei afectati, printr-un proces amplu de consultare.

Orice propunere legislativa trebuie facuta pe baza unei analize de impact - o alta prevedere legala care adesea nu este respectata de politicieni. Mediul de afaceri are nevoie de o perioada ...citeste mai departe despre "Mesajul sefului Raiffeisen Romania, atacat dur de Dragnea: Imi pasa. De aceea, am fost in piata!" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Elon Musk vrea să-i taxeze pe utilizatorii care postează și dau ”like-uri”
Elon Musk vrea să-i taxeze pe utilizatorii care postează și dau ”like-uri”
Elon Musk, cunoscut pentru abordările sale inovative și adesea controversate în tehnologie, a avut în vedere transformarea platformei de social media Twitter, acum redenumită X, într-un...
Cine sunt speakerii care vor fi prezenți la evenimentul “Antreprenoriatul Profesie vs Vocație: Cum transformi o idee sau o pasiune în bani”
Cine sunt speakerii care vor fi prezenți la evenimentul “Antreprenoriatul Profesie vs Vocație: Cum transformi o idee sau o pasiune în bani”
Ești pasionat de lumea antreprenoriatului și vrei să afli secretele succesului de la persoane din domeniu? Participa la evenimentul organizat de Ziare.com “Antreprenoriatul Profesie vs...
#Steven van Groningen mesaj Dragnea, #Steven Van Groningen Raiffeisen , #Stiri Companii