Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Mechel vinde combinatele din Romania pentru 230 de lei

Mechel vinde combinatele din Romania pentru 230 de lei


Combinatele Mechel din Romania au fost achizitionate la pretul simbolic de 230 de lei (aproximativ 52 euro) de catre compania Invest Nikarom din Bucuresti, controlata tot de cetateni rusi.

Mechel a vandut astfel Mechel East Europe Metallurgical Division SRL si combinatele Ductil Steel Buzau, Mechel Campia Turzii, Mechel Targoviste si Laminorul Braila, acestea avand bugetate pentru 2013 pierderi de aproximativ 2,4 miliarde ruble (60 milioane euro), se arata intr-un comunicat al Mechel, citat de Mediafax.

"Aceasta tranzactie reprezinta inca un pas in implementarea strategiei revizuite a Mechel cu scopul de a dezvolta liniile de productie cheie si de a renunta la activele care nu se incadreaza in profilul de baza al grupului.

Am anuntat anterior intentia de a iesi din sectorul productiei de otel in Europa, care produce pierderi constant atat in prezent, cat si in viitorul apropiat. Nu numai ca are un impact negativ asupra rezultatelor financiare si fluxului de numerar ale grupului, dar creste costurile alternative, ceea ce nu ne putem permite in timp ce investim in proiecte miniere promitatoare (...)

Avand in vedere pierderea de 2,4 miliarde ruble planificata pentru activele din Romania in 2013, aceasta tranzactie va avea un efect financiar simtitor pentru actionarii nostri. Fluxul de numerar astfel deblocat va fi utilizat pentru activitatile noastre operationale, precum si pentru scaderea gradului de indatorare al companiei", a declarat in comunicat directorul general al Mechel, Evgeny Mikhel.

Cine este Invest Nikarom

Firma Invest Nikarom are ca asociati in parti egale pe Chumakova Svetlana (55 de ani) si Chumakov Victor (58 de ani), ambii de cetatenie rusa. Firma are un capital social varsat de 99.979 lei.

Activitatea firmei este comertul cu ridicata de masini si echipamente.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 2689 ori