McDonald's a pierdut exclusivitatea asupra marcii Big Mac in UE

Miercuri, 16 Ianuarie 2019, ora 12:22
1331 citiri
McDonald's a pierdut exclusivitatea asupra marcii Big Mac in UE
Foto: Arhiva Pixabay

McDonald's a pierdut exclusivitatea asupra marcii Big Mac in Uniunea Europeana, in urma unei decizii luate de Oficiul UE pentru Proprietate Intelectuala (EUIPO).

Decizia a fost luata marti, la capatul unei confruntari in justitie intre gigantul american McDonald's si compania irlandeza Supermac, potrivit Reuters.

Supermac a depus, in martie 2017, o solicitare la EUIPO, prin care cerea ca gigantului McDonald's sa i se anuleze dreptul exclusiv asupra acestei marci in Uniunea Europeana.

EUIPO a mentionat in motivarea deciziei sale de marti ca McDonald's "nu a folosit cu adevarat" marca Big Mac pentru "bunurile si serviciile pentru care a solicitat-o".

Mai precis, marca "Big Mac" a fost depusa pentru o varietate de produse, dar nu a fost folosita decat pentru celebrul sendvis produs de McDonald's.

Decizia EUIPO - care se aplica retroactiv, din 11 aprilie 2017 - nu este definitiva, iar compania McDonald's are dreptul sa faca apel.

In documentele depuse in instanta, compania Supermac i-a acuzat pe cei de la McDonald's de "McHartuire", spunand ca gigantul american a obtinut dreptul de utilizare asupra mai multor marci pe care nu le foloseste, doar pentru a impiedica concurenta sa le utilizeze.

McDonald's ar fi incercat sa impiedice dezvoltarea Supermac in Marea Britanie si Europa, pe motiv ca sunt similaritati intre numele companiei irlandeze si cel al celebrului sendvis. ...citeste mai departe despre "McDonald's a pierdut exclusivitatea asupra marcii Big Mac in UE" pe Ziare.com

Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Cu ocazia conferinței Google I/O 2024, noua versiune a smartphone-ului Pixel, modelul 8a, face deja valuri înainte de lansarea oficială, datorită unei prezentări video neoficiale care...
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar, producătorul suedez de mașini electrice, a intrat pe piața dispozitivelor mobile lansând Polestar Phone, un smartphone conceput special pentru posesorii de mașini electrice....
#McDonalds exclusivitate Big Mac UE , #Stiri Companii