Marile industrii si impactul unui Centru de recrutare si training

Marti, 06 Iulie 2021, ora 17:38
855 citiri
Marile industrii si impactul unui Centru de recrutare si training
business FOTO: hr.moveos.ro/

In ciuda impactului pandemiei de Coronavirus asupra economiei globale, datele statistice releva faptul ca viitorul arata bine pentru multe industrii, iar dezvoltarea acestora s-a mentinut chiar si in climatul mai putin prietenos al ultimelor luni.

Cu fiecare pas in dezvoltare, cu fiecare metru patrat nou construit si fiecare investitie in tehnologie si echipamente, serviciile HR sunt tot mai accesate de marii angajatori, care constientizeaza tot mai mult importanta resursei umane in succesul unui business.

Nevoia de angajati este in crestere, iar recrutarea si trainingul de calitate sunt necesare pentru satisfactia tuturor partilor, de la producator pana la clientul final.

De multe ori, aceasta etapa a procesului este cea mai dificila, deoarece necesita multa dedicare, timp si rabdare din partea angajatorilor, fiind o activitate care este ingreunata de lipsa din ce in ce mai accentuata a resursei umane disponibile, si, cu atat mai putin, calificate.

In 2018, statistica arata ca 68% dintre companiile din Romania au avut o mare dificultate in gasirea angajatilor din ce in ce mai calificati. Din pacate, multi romani, activi in toate domeniile, aleg sa paraseasca tara pentru a lucra la firme externe, provocand un gol greu de umplut de companiile angajatoare din Romania.

Vestea buna este ca pentru aceasta problema s-au gasit deja solutii, iar una dintre acestea ne va fi prezentata chiar de reprezentantii companiei Moveos, companie cu un portofoliu extins pe serviciile de resurse umane, una dintre specializari fiind crearea de solutii HR personalizate, oferind servicii de recrutare si training sub forma de Centre dedicate nevoilor Clientilor.

In cele ce urmeaza vom discuta cu reprezentantii Moveos, care ne vor explica procesele prin care ar trebui sa treaca viitorii angajati si cum se realizeaza recrutarea in masa.

As vrea sa va intreb mai intai cum functioneaza conceptul de centru de recrutare si training?

Centrul de recrutare si training este solutia pe care o propunem atunci cand clientul are nevoie de angajare puternica de personal, adica mai mult de 40 de persoane pe luna.

Centrul se va stabili in localitatea unde isi va incepe activitatea compania beneficiara, iar acesta va fi compus dintr-o echipa dedicata si bine instruita de traineri si recrutori.

Pe toata perioada de activitate a centrului de recrutare si training, specialistii nostri ii vor invata pe noii angajati tot ce este nevoie pentru ca acestia sa inceapa lucrul in companie cu un set de cunostinte solide si deprinderi potrivite proceselor specifice ale clientilor.

Ce v-a adus pe piata serviciilor de recrutare si training?

Daca privim atent, in Romania exista un dezechilibru intre cererea mare de resurse umane si disponibilitatea actuala. Clientii nu fac fata presiunii acestor pasi de recrutare si training, iar investitorii straini nu sunt familiarizati cu piata romaneasca.

Solutia pe care o propunem noi este degrevarea marilor angajatori de presiunea resimtita, prin preluarea procesului de recrutare si training.

Ce avantaje are clientul prin alegerea unui Centru de Recrutare si Training?

Prin formarea unui Centru de Recrutare si Training, avantajul clientului este asigurarea numarului necesar de angajati instruiti si scolarizati, inainte de inceperea efectiva a activitatii.

Acest serviciu oferit de Moveos aduce plus de valoare si satisface nevoile clientului in segmentul in care activeaza, prin doi pasi simpli: focus exclusiv pe nevoia clientului care a contractat produsul si, mai mult decat recrutarea de personal, scolarizarea teoretica si practica a viitorilor angajati, conform procedurilor clientului.

Asadar, in contextul dezvoltarii economice multisectoriale, dinamica dintre cerere si oferta este si ea in continua schimbare, iar angajatorii trebuie sa se adapteze.

Pentru aproape fiecare problema exista o solutie, iar in acest articol am deslusit una, cu ajutorul echipei Moveos.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

TikTok se pregătește să lanseze o funcționalitate revoluționară. Există și un risc major pentru cei care o vor folosi
TikTok se pregătește să lanseze o funcționalitate revoluționară. Există și un risc major pentru cei care o vor folosi
TikTok se pregătește să lanseze o funcționalitate revoluționară care le va permite creatorilor să distribuie conținut video narat cu orice voce doresc, prin intermediul unei noi tehnologii...
Prețul piperat al unei chirii într-un apartament ”de lux” cu terasa năpădită de buruieni. Ofertă ”à la Cluj”
Prețul piperat al unei chirii într-un apartament ”de lux” cu terasa năpădită de buruieni. Ofertă ”à la Cluj”
Un apartament din Cluj, scos la închiriat în categoria ”lux”, este promovat de proprietari în ciuda unor aspecte ce denotă neglijență crasă. O agenție a postat un anunț cu un...
#business, #hr, #companii, #recrutare , #Stiri Companii