Mandachi renunta la banii din francizele Spartan: Ce crezi ca a facut Parlamentul?

Joi, 14 Mai 2020, ora 19:25
1224 citiri
Mandachi renunta la banii din francizele Spartan: Ce crezi ca a facut Parlamentul?
Foto: Facebook / Stefan Mandachi

Omul de afaceri Stefan Mandachi, fondatorul lantului de restaurante Spartan, anunta ca a renuntat la banii pe care ar fi trebuit sa-i incaseze de la unitatile francizate pana la toamna, ba chiar le va returna si ce s-a incasat din luna martie, totul in incercarea de a proteja reteaua, in conditiile in care restaurantele raman inchise si au pierderi uriase, iar statul nu ajuta cu nimic, ba din contra.

"Spartan este cea mai mare retea de franciza de restaurante din Romania, cu capital integral romanesc (56 restaurante).

Ca atare, veniturile din redeventele lunare sunt substantiale si de multe ori esentiale pentru supravietuirea unei afaceri construite pe model de franciza. Astazi am decis sa elimin toate redeventele lunare (ZERO lei) pana in toamna incepand cu 15 martie (chiar daca retroactiv, voi returna toate adaosurile percepute francizatilor).

Nu o fac pentru ca sunt tare bun la inima, ci procedez astfel pentru ca realizez ca suntem cu totii pe marginea prapastiei si vreau sa-mi protejez reteaua de franciza, pe care am creat-o cu sacrificii de nedescris.

Nu trebuie sa fii vreun geniu ca sa decizi astfel: daca nu iau urgent masuri, ne inecam cu totii.

De asemenea, la toata gama de francize pe care o detin (centru spa, cafenea, restaurant fine-dining, fitness, ballroom events) ANULEZ REDEVENTELE, NU LE AMAN. Amanarea inseamna ca le-as bate cuie-n sicriu tuturor partenerilor.

Atentie, chiar dupa ce se deschid terasele, acum, chiar in perioada aceasta in care livram, inclusiv cand vor functiona la turatie maxima, eu nu percep niciun cent. ANULEZ, nu aman!

Ce crezi ca a facut Parlamentul? A adoptat o lege total pe dos. Cica pentru perioada asta, cat suntem incuiati cu lacatele prin lege, ni se AMANA plata la chirii. Doamne ma iarta, dar de unde si pana unde?", scrie Mandachi pe Facebook.

Omul de afaceri sucevean sustine ca a trimis o scrisoare deschisa catre guvern si presedinte, in numele mai multor lanturi de restaurante, in care il roaga pe Iohannis sa nu promulge legea prin care se amana plata chiriilor, pentru ca ar intra cu totii in faliment.

"Sper ca Presedintele sa NU promulge o lege prin care amana chiria. Amanarea chiriei (acum, cand suntem prin lege inchisi, va dati seama????) ne pune lacat definitiv. Ce absurditate, ce lasitate din partea unora care ne percep chirii in perioada in care suntem inchisi prin lege. Ma refer doar la unele malluri, nu la toate. Este ceva de domeniul filmelor SF. Dar unii au tupeul asta nesimti ...citeste mai departe despre "Mandachi renunta la banii din francizele Spartan: Ce crezi ca a facut Parlamentul?" pe Ziare.com

Radu Scarlat (Bento) la Quarterly Report 3: ”Rezultatele din 2023 au fost un record pentru noi”
Radu Scarlat (Bento) la Quarterly Report 3: ”Rezultatele din 2023 au fost un record pentru noi”
Radu Scarlat, Director General & Președinte al Consiliului de Administrație Bento, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de...
Investiții inteligente în mobilierul pentru camera copilului
Investiții inteligente în mobilierul pentru camera copilului
Când vine vorba de amenajarea camerei copilului tău, fiecare piesă de mobilier pe care o alegi joacă un rol crucial în crearea unui spațiu atât funcțional, cât și primitor. Mai mult...
#Stefan Mandachi Suceava, #Stefan Mandachi Spartan , #Stiri Companii