Managerii sunt optimisti: Asteapta cresteri in toate sectoarele pana in iunie

Vineri, 27 Aprilie 2012, ora 17:12
1258 citiri
Managerii sunt optimisti: Asteapta cresteri in toate sectoarele pana in iunie

Managerii firmelor romanesti anticipeaza pentru perioada aprilie - iunie o crestere in industria prelucratoare, in sectorul de constructii si in comertul cu amanuntul si crestere moderata in servicii in raport cu cele trei luni anterioare, arata datele publicate vineri de INS.

Astfel, potrivit ultimei anchete de conjunctura a Institutului National de Statistica (INS), din luna aprilie, managerii din industria prelucratoare preconizeaza pentru urmatoarele trei luni crestere a volumului productiei (sold conjunctural +19%). In industria metalurgica se va inregistra tendinta de crestere accentuata (sold conjunctural +41%) in ceea ce priveste estimarea productiei.

Pentru preturile produselor industriale, se prognozeaza crestere moderata a acestora in urmatoarele trei luni (sold conjunctural +7%).

In ceea ce priveste numarul de salariati se estimeaza relativa stabilitate, soldul conjunctural fiind de +2% pe total industrie prelucratoare.

Potrivit estimarilor din luna aprilie 2012, in activitatea de constructii se va inregistra, pentru urmatoarele trei luni, crestere a volumului productiei (sold conjunctural +30%) si a stocului de contracte si comenzi (sold conjunctural +24%).

Managerii estimeaza crestere moderata a numarului de salariati (sold conjunctural +9%). In ceea ce priveste preturile lucrarilor de constructii, se preconizeaza crestere moderata a acestora (sold conjunctural +10%).

In sectorul de comert cu amanuntul managerii au estimat pentru urmatoarele trei luni tendinta de crestere a activitatii economice (sold conjunctural +21%) si a volumului total al vanzarilor de marfuri (sold conjunctural +22%).

Volumul comenzilor adresate de catre unitatile comerciale furnizorilor de marfuri va inregistra crestere (sold conjunctural +17%).

Angajatorii prognozeaza pentru urmatoarele trei luni relativa stabilitate a numarului de salariati (sold conjunctural +5%). Managerii societatilor comerciale estimeaza ca preturile de vanzare cu amanuntul vor inregistra cresteri pentru urmatoarea perioada (sold conjunctural +18%).

Conform estimarilor din luna aprilie 2012, cererea de servicii (cifra de afaceri) va cunoaste crestere moderata (sold conjunctural +10%). In sectorul de servicii se estimeaza pentru urmatoarele trei luni, relativa stabilitate a numarului de salariati (sold conjunctural +1%). Conform opiniei managerilor, preturile de vanzare sau de facturare ale prestatiilor vor avea tendinta de relativa stabilitate (sold conjunctural +1%).

Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...
#INS sectoare activitate 2011, #manageri cresteri sectoare activitate , #Stiri Companii