Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Managerii companiilor estimeaza stagnarea activitatii economice pana in februarie

Managerii companiilor estimeaza stagnarea activitatii economice pana in februarie


Managerii companiilor estimeaza pentru perioada noiembrie 2014 - ianuarie 2015 stagnarea activitatii in industrie, comert si servicii si scadere in constructii, in raport cu cele trei luni anterioare, conform indicatorului sold conjunctural al INS.

In cadrul anchetei de conjunctura din luna iulie, managerii din industria prelucratoare preconizeaza pentru urmatoarele trei luni o stagnare a volumului productiei (sold conjunctural 0%). In ceea ce priveste estimarea productiei, pentru activitatea de fabricare a altor mijloace de transport se va inregistra tendinta de crestere (sold conjunctural +19%). Pentru preturile produselor industriale se prognozeaza relativa stabilitate in urmatoarele trei luni (sold conjunctural +1%). Numarul de salariati va ramane la un nivel similar, soldul conjunctural fiind de 0% pe total industrie prelucratoare, potrivit Mediafax.

"Potrivit estimarilor din luna noiembrie 2014, in activitatea de constructii se va inregistra pentru urmatoarele trei luni, scadere a volumului productiei (sold conjunctural -35%). Managerii estimeaza, de asemenea, scadere a numarului de salariati (sold conjunctural -24%) si a stocului de contracte si comenzi (sold conjunctural -31%). In ceea ce priveste preturile lucrarilor de constructii, se preconizeaza relativa stabilitate a acestora (sold conjunctural -3%)", se arata intr-un comunicat al INS.

Si in sectorul comert cu amanuntul managerii au estimat pentru urmatoarele trei luni tendinta de relativa stabilitate a activitatii economice (sold conjunctural +0%). Angajatorii prognozeaza cresterea moderata a numarului de salariati (sold conjunctural +7%) si a volumului comenzilor adresate furnizorilor de marfuri de catre unitatile comerciale (sold conjunctural +8%). Managerii estimeaza de asemenea o relativa stabilitate a preturilor de vanzare cu amanuntul (sold conjunctural +4%).

Conform estimarilor din luna noiembrie 2014, cererea de servicii (cifra de afaceri) va cunoaste relativa stabilitate in urmatoarele trei luni (sold conjunctural +3%). In sectorul de servicii se estimeaza scadere moderata a numarului de salariati (sold conjunctural -8%). Conform opiniei managerilor, preturile de vanzare sau de facturare ale prestatiilor vor avea tendinta de relativa stabilitate (sold conjunctural -1%).

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Mediafax
Articol citit de 1121 ori