Legea preventiei: Mediul de afaceri cere pasuire pentru alte 100 de contraventii

Sambata, 08 Aprilie 2017, ora 11:51
935 citiri
Legea preventiei: Mediul de afaceri cere pasuire pentru alte 100 de contraventii
Foto: Arhiva Ziare.com

Ministerul pentru Mediul de Afaceri a anuntat, la o saptamana de la lansarea in consultare publica extinsa a proiectului Legii Preventiei, ca a primit propuneri din partea mediului de afaceri, care solicita introducerea a peste 100 de noi contraventii, dar si de la societatea civila, care cere eliminarea unora dintre contraventiile deja prevazute.

Legea reglementeaza 333 de contraventii cuprinse in prezent in peste 140 de acte normative elaborate inca din anul 1990.

"Pe adresa de e-mail (...) s-au primit din partea mediului de afaceri solicitari pentru introducerea a peste 100 de noi contraventii pe zona concurentei, reglementarii in domeniul energiei, resurselor minerale si protectiei consumatorilor", arata Ministerul pentru Mediul de Afaceri intr-un comunicat.

De asemenea, in urma observatiilor primite din partea societatii civile, institutia a transmis altor ministere propuneri de reanalizare a prezentei unor contraventii si eventuala eliminare a acestora.

Pana acum au fost propuse spre eliminare contraventii precum cea privind egalitatea de sanse si de tratament intre femei si barbati, pentru iodarea universala a sarii pentru consum uman, a hranei pentru animale si utilizarii in industria alimentara.

Alte contraventii propuse a fi eliminate sunt din domeniul silvic, unele contraventii privind siguranta digurilor, sau altele prevazute in Legea apelor ori privind protejarea populatiei impotriva activitatii ilicite.

"In cadrul Grupului de lucru continua procesul de consultare permanenta, pentru a stabili, pe baza observatiilor primite in timpul acestei dezbateri publice extinse, forma cea mai apropiata de nevoile de dezvoltare ale mediului de afaceri", a precizat Ministerul pentru Mediul de Afaceri.

Citeste mai multe despre Legea preventiei:

Guvernul pregateste Legea preventiei: Firmele nu vor putea fi sanctionate la prima gresealaFiscul si ITM nu te vor mai amenda fara sa te avertizeze mai intai. Cum va functiona legea preventiei

Legea preventiei prevede ca firmele nu vor mai fi sanctionate imediat de catre autoritati, in cazul descoperirii unor nereguli, ci vor fi mai intai consiliate de organele de control.

Proiectul prevede ca firmele sa aiba la dispozitie un termen de pana la 90 de zile calendaristice, stabilit de comun acord de catre inspector cu reprezentantul companiei, pentru remedierea unei probleme inainte de a fi sanctionate.

In cazul savarsirii uneia dintre contraventiile prevazute in proiectul de act normativ, ag ...citeste mai departe despre "Legea preventiei: Mediul de afaceri cere pasuire pentru alte 100 de contraventii" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Pierderile financiare uriașe pe care le suportă România pentru că nu face parte din Schengen terestru. „Trebuia să aderăm la 10 ani după intrarea în UE”
Pierderile financiare uriașe pe care le suportă România pentru că nu face parte din Schengen terestru. „Trebuia să aderăm la 10 ani după intrarea în UE”
După eliminarea controalelor vamale aeriene și maritime cu Spațiul Schengen pentru România, la 31 martie 2024, a revenit în discuție subiectul pierderilor enorme suferite de transportatori,...
Ce este RAM Plus, funcția disponibilă pentru utilizatorii Android
Ce este RAM Plus, funcția disponibilă pentru utilizatorii Android
Tehnologia de suplimentare a memoriei RAM, cunoscută sub numele de RAM Plus la telefoanele Samsung și RAM Boost pentru alte dispozitive cu sistem Android, este promovată ca o soluție...
#Legea preventiei contraventii , #Stiri Companii