Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

legea pentru toti

Proiectul Business Angels - ce presupune si unde a gresit Guvernul

Proiectul Business Angels - ce presupune si unde a gresit Guvernul
Senatul a adoptat recent un proiect legislativ initiat de Guvern si menit sa faciliteze finantarea unei idei de business.

Fie sub forma unui start-up, fie in interiorul unei intreprinderi mici, finantarea unei idei de business da cele mai mari batai de cap oricarui antreprenor.

Gradul mare de risc tine bancile la distanta, iar lipsa unei istorii precum si dimensiunea modesta o fac nefinantabila de catre fondurile de private equity.

Este o perioada in care singurele surse de finantare sunt investitorii neinstitutionali, iar, dintre acestia, singurii care nu sunt interesati de preluarea controlului asupra afacerii sunt investitorii individuali, "business angels" pe numele lor englezesc.

De aceea, initiativa Guvernului de a facilita, in teorie, accesul companiilor la acest tip de finantare este, tot in teorie, laudabila. In practica, insa, lucrurile stau altfel.

Citeste mai departe despre "Legea pentru toti: Proiectul Business Angels - ce presupune si unde a gresit Guvernul" pe Ziare.com.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1613 ori