Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

La Fantana preia distribuitorul Lavazza in Romania si intra pe piata espressoarelor

La Fantana preia distribuitorul Lavazza in Romania si intra pe piata espressoarelor


Furnizorul de apa imbuteliata in sistem watercooler La Fantana intra pe piata automatelor de cafea pentru companii si HoReCa, dupa achizitia distribuitorului produselor Lavazza pe piata romaneasca Blue Coffee Service de la grupul Aquila.

Achizitia se inscrie in strategia generala a companiei La Fantana de consolidare a prezentei pe piata si de extindere a portofoliului de servicii si produse, se arata intr-un comunicat al companiei.

Prin aceasta achizitie La Fantana preia 9.500 de aparate de cafea, care se adauga celor 110.000 de watercoolere deservite in prezent.

"Avem o retea de distributie extinsa si eficienta, care ne permite sa dezvoltam noi directii. Preluarea distributiei Lavazza este un prim pas, care marcheaza inceputul unei etape noi in evolutia companiei", a declarat Cristian Amza, presedintele boardului La Fantana Group.

Anul trecut, La Fantana a raportat o cifra de afaceri de 29 milioane de euro in Romania si Serbia si are un portofoliu de peste 40.000 clienti. Blue Coffee Service a inregistrat in anul 2013 o cifra de afaceri de 9,7 milioane de euro si are 82 de angajati.

Lavazza este unul dintre cele mai importante branduri de cafea din lume, prezent in peste 90 de tari.

La Fantana este prezenta pe piata din Romania de peste zece ani si este furnizor de apa imbuteliata in sistem watercooler pentru companii si mediul rezidential. Compania are peste 800 de angajati in Romania si Serbia, doua unitati de imbuteliere in Romania (Bucuresti si Talmaciu, jud. Sibiu) si o unitate la Mitrovo Polje, in Serbia.

In mai 2007, fondul de investitii Innova Capital, cu sediul central la Varsovia, a cumparat 92% din actiunile grupului La Fantana de la fondul Oresa Ventures si de la Cristian Amza intr-o tranzactie de 35 de milioane de euro. In prezent, Innova Capital detine 75,5% din actiunile La Fantana.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Mediafax
Articol citit de 1967 ori