La ce se asteapta IMM-urile, in timpul pandemiei: Afacerile scad si cu 70 de procente, iar revenirea poate dura chiar si 2 ani

Miercuri, 22 Aprilie 2020, ora 13:52
876 citiri
La ce se asteapta IMM-urile, in timpul pandemiei: Afacerile scad si cu 70 de procente, iar revenirea poate dura chiar si 2 ani
Foto: Arhiva Pixabay

O treime dintre intreprinderile mici si mijlocii se asteapta la o scadere majora, chiar si de peste 70%, a cifrei de afaceri in perioada pandemiei. Iar un sfert dintre antreprenori spun ca e posibil sa aiba nevoie de pana la 2 ani pentru a-si reveni.

Iata si cand spun oamenii de afaceri ca au nevoie se isi recheme macar unii dintre salariati la serviciu, dar si ce s-ar putea intampla daca nu vor reusi sa reia activitatea, in curand.

Toate datele figureaza intr-un sondaj realizat de Consiliul National al Patronatelor Intreprinderilor Mici si Mijlocii (CNPIMMR) din Romania in randul membrilor sai. Rezultatele au fost prezentate intr-o videoconferinta sustinuta pe retelele de socializare de presedintele CNPIMMR, Florin Jianu.

Conform acestui sondaj dat publicitatii miercuri dimineata de CNPIMMR, mai bine de o treime (mai exact 35,8%) dintre antreprenori au declarat ca sunt afectati in foarte mare masura de actuala criza. Iar alti 28,3% dintre oamenii de afaceri cu intreprinderi mici si mijlocii au spus ca sunt afectati ceva mai putin, dar totusi in mare masura de actuala pandemie.

Doar 21,2% dintre antreprenori au precizat ca sunt afectati in mica masura de criza, in vreme ce numai 14,6% n-au resimtit, inca, efecte negative, in niciun fel.

Problema este ca acele intreprinderi mici si mijlocii care sunt, intr-adevar, afectate vor resimti violent efectele crizei. Aproape jumatate dintre antreprenori se asteapta ca afacerile sa le scada cel putin la jumatate, in actualul context.

Mai exact, o treime dintre antreprenorii chestionati au spus ca se asteapta la o scadere chiar si cu peste 70% a cifrei de afaceri. In plus, alti 18.1% previzioneaza scaderi ale cifrei de afaceri cu pana la 50%. La polul opus, doar 4% dintre antreprenori spun ca pandemia nu le-a diminuat cifra de afaceri.

Iar revenirea dintr-o astfel de situatie n-ar avea cum sa se petreaca peste noapte, oricat efort ar depune oamenii de afaceri si salariatii.

In consecinta, aproximativ jumatate dintre antreprenorii romani din sectroul IMM estimeaza ca le va lua intre 6 luni si un an sa faca din nou afaceri la nivelul de dinainte de criza.

Mai exact, 30,7% dintre proprietarii de IMM cred ca le va lua pana la 6 luni sa revina la cifra de afaceri de dinainte de pandemie, iar alti 29,6% estimeaza ca vor avea nevoie de un an intreg pentru a-si reveni.

In context, ingrijorator este si faptul ca mai bine de un sfert dintre IMM-uri (mai exact 25,3%) estimeaza ca vor avea nevoi ...citeste mai departe despre "La ce se asteapta IMM-urile, in timpul pandemiei: Afacerile scad si cu 70 de procente, iar revenirea poate dura chiar si 2 ani" pe Ziare.com

De ce prețurile produselor de pe Shein și Temu sunt atât de mici. Riscurile grave la care se expun cumpărătorii
De ce prețurile produselor de pe Shein și Temu sunt atât de mici. Riscurile grave la care se expun cumpărătorii
Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a anunțat, pe 23 aprilie, că urmează să investigheze platformele de comerț online chinezești Temu și Shein, făcând și o...
Signal, considerată una dintre cele mai sigure aplicații de mesagerie, anunță noi funcții de confidențialitate
Signal, considerată una dintre cele mai sigure aplicații de mesagerie, anunță noi funcții de confidențialitate
Signal, aplicația de mesagerie cunoscută pentru protecția datelor utilizatorilor, anunță introducerea unor noi funcționalități care vor spori confidențialitatea utilizatorilor, în special...
#somdaj IMM afectare pandemie , #Stiri Companii