Josef Goschy a vandut hotelul Transilvania. Tranzactie de 1,7 mil de euro

Luni, 17 Decembrie 2012, ora 17:41
2630 citiri
Josef Goschy a vandut hotelul Transilvania. Tranzactie de 1,7 mil de euro

Josef Goschy, proprietarul Unita Turism, cel mai mare lant hotelier din Romania, a vandut cu 1,7 milioane de euro hotelul Transilvania pe care il detinea in Alba Iulia unor oameni de afaceri locali, fratii David si Marcel Florea.

"Am vandut hotelul Transilvania din Alba Iulia fratilor Florea. Valoarea tranzactiei, care s-a semnat azi (n.r. - luni) a fost de 1,7 milioane de euro, plus TVA", a declarat agentiei Mediafax Josef Goschy.

El a adaugat ca negocierile au durat o luna si jumatate.

"Am vandut hotelul pentru ca am avut nevoie de bani. Cu suma obtinuta voi plati din creditul pe care l-am luat cu mai multi ani in urma pentru a cumpara alte hoteluri", a explicat Goschy.

Acesta a adaugat ca fratii Florea vor sa investeasca in modernizarea hotelului si sa-i ridice gradul de confort de la 2 la 4 stele. Hotelul Transilvania are 82 de camere.

Fratii Florea au afaceri in domeniul constructiilor civile si industriale, dar si in segmentul transporturilor de marfuri. Firmele din Florea Grup activeaza si in domeniul carburantilor si al materialelor de constructii.

Josef Goschy a incearcat fara succes de cativa ani sa vanda zece hoteluri pe care le detine in tara, insa cumparatorii nu au fost interesati de ele. Omul de afaceri a declarat recent agentiei MEDIAFAX ca, din lipsa de cumparatori pe piata interna, vrea sa le promoveze in China, Rusia si tarile arabe.

El a scos la vanzare in ultimii ani mai multe hoteluri, respectiv Amfiteatru-Belvedere-Panoramic din statiunea Neptun-Olimp, pentru care cere cateva zeci de milioane de euro, complexul Fantanele din Cluj, cu doua hoteluri (Bianca si Radu), care costa 6,5 milioane de euro, complexul Faget (80 de locuri), tot din Cluj, cu 5,2 milioane de euro, complexul Onix-Safir din statiunea Cap Aurora (5,2 milioane de euro), hotelul Transilvania din Alba Iulia (3 milioane de euro) si hotelul Central din Suceava (3 milioane de euro).

Goschy, in varsta de 80 de ani, spune ca inceraca sa vanda o parte din hoteluri pentru a investi banii obtinuti in modernizarea celorlalte.

Firma Unita Turism, detinuta de Goschy, are acum 24 de hoteluri care cumuleaza peste 3.500 de camere si 7.000 de locuri in restaurante, fiind cel mai mare lant hotelier din Romania.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#Josef Goschy vanzare hotel Transilvania, #Unita Turism, #lant turism Romania , #Stiri Companii