Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Japonezii cauta in Romania calitatea angajatilor si mediul IT, dar pun accent si pe statul de drept

Japonezii cauta in Romania calitatea angajatilor si mediul IT, dar pun accent si pe statul de drept

Calitatea fortei de munca si mediul tehnologiei informatiei sunt cateva dintre elementele ce atrag investitorii japonezi in Romania, a apreciat Norio Maruyama - director general pentru presa si diplomatie publica din cadrul Ministerului Afacerilor Externe (MAE) japonez.

Maruyama, care este purtatorul de cuvant al delegatiei ce l-a insotit in Romania pe premierul nipon Shinzo Abe, a vorbit despre vizita inaltului demnitar la Bucuresti si despre cateva dintre prioritatile relatiei viitoare Romania-Japonia.

"Companiile japoneze sunt interesate de Romania. Calitatea fortei de munca si mediul tehnologiei informatiilor in Romania sunt foarte atragatoare pentru companiile japoneze", a punctat purtatorul de cuvant.

Premierul nipon, vizita istorica in Romania: In ce mari proiecte investeste Japonia "cu toata daruirea"

In ceea ce priveste colaborarea economica Romania-Japonia, Maruyama a mentionat, drept context, Acordul de parteneriat economic Japonia-Uniunea Europeana.

"Japonia si Uniunea Europeana impart aceleasi valori fundamentale - aparam democratia, statul de drept si drepturile omului, alaturi de alte valori fundamentale", a spus el. In prezent, a adaugat oficialul nipon, "ordinea internationala bazata pe acest valori se confrunta cu provocari serioase".

"Astfel, vrem sa avem o colaborare mai stransa cu Uniunea Europeana, pentru a fi capabili sa mentinem aceasta ordine internationala, bazata pe valorile acestea", a punctat Maruyama.

El a vorbit de mediul intalnit in tarile vizitate de premierul Shinzo Abe - Estonia, Letonia, Lituania, Bulgaria, Serbia si Romania. "In aceste regiuni exista un mare potential economic", a evidentiat el. Acesta a punctat ca toti cei peste 30 de membri ai delegatiei de oameni de afaceri prezenti in acest "turneu" al premierului reprezinta start-up-uri si companii mari.

"Cred ca va fi bine sa avem un tip de cooperare public-privat pentru a face relatia economica bilaterala mai puternica", a adaugat Maruyama.

Citeste mai departe despre "Japonezii cauta in Romania calitatea angajatilor si mediul IT, dar pun accent si pe statul de drept" pe Ziare.com.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1323 ori
Citeste mai multe despreinvestitii Japonia Romania