Japonezii cauta in Romania calitatea angajatilor si mediul IT, dar pun accent si pe statul de drept

Miercuri, 17 Ianuarie 2018, ora 08:38
1362 citiri
Japonezii cauta in Romania calitatea angajatilor si mediul IT, dar pun accent si pe statul de drept
Foto: captura video United Nation Web TV

Calitatea fortei de munca si mediul tehnologiei informatiei sunt cateva dintre elementele ce atrag investitorii japonezi in Romania, a apreciat Norio Maruyama - director general pentru presa si diplomatie publica din cadrul Ministerului Afacerilor Externe (MAE) japonez.

Maruyama, care este purtatorul de cuvant al delegatiei ce l-a insotit in Romania pe premierul nipon Shinzo Abe, a vorbit despre vizita inaltului demnitar la Bucuresti si despre cateva dintre prioritatile relatiei viitoare Romania-Japonia.

"Companiile japoneze sunt interesate de Romania. Calitatea fortei de munca si mediul tehnologiei informatiilor in Romania sunt foarte atragatoare pentru companiile japoneze", a punctat purtatorul de cuvant.

Premierul nipon, vizita istorica in Romania: In ce mari proiecte investeste Japonia "cu toata daruirea"

In ceea ce priveste colaborarea economica Romania-Japonia, Maruyama a mentionat, drept context, Acordul de parteneriat economic Japonia-Uniunea Europeana.

"Japonia si Uniunea Europeana impart aceleasi valori fundamentale - aparam democratia, statul de drept si drepturile omului, alaturi de alte valori fundamentale", a spus el. In prezent, a adaugat oficialul nipon, "ordinea internationala bazata pe acest valori se confrunta cu provocari serioase".

"Astfel, vrem sa avem o colaborare mai stransa cu Uniunea Europeana, pentru a fi capabili sa mentinem aceasta ordine internationala, bazata pe valorile acestea", a punctat Maruyama.

El a vorbit de mediul intalnit in tarile vizitate de premierul Shinzo Abe - Estonia, Letonia, Lituania, Bulgaria, Serbia si Romania. "In aceste regiuni exista un mare potential economic", a evidentiat el. Acesta a punctat ca toti cei peste 30 de membri ai delegatiei de oameni de afaceri prezenti in acest "turneu" al premierului reprezinta start-up-uri si companii mari.

"Cred ca va fi bine sa avem un tip de cooperare public-privat pentru a face relatia economica bilaterala mai puternica", a adaugat Maruyama.

Citeste mai departe despre "Japonezii cauta in Romania calitatea angajatilor si mediul IT, dar pun accent si pe statul de drept" pe Ziare.com.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Vezi aici detalii despre uși de interior cu geam - unde sunt perfect integrate?
Vezi aici detalii despre uși de interior cu geam - unde sunt perfect integrate?
Indiferent că sunt de interior sau de exterior, cu geam sau fără, ușile de interior reprezintă un element definitoriu pentru siguranța și confortul casei tale. Când vine vorba despre...
În contra curentului european, românii s-au îndreptat în 2024 către mașinile diesel: Înmatriculările au crescut cu peste 31%
În contra curentului european, românii s-au îndreptat în 2024 către mașinile diesel: Înmatriculările au crescut cu peste 31%
În timp ce la nivelul pieței auto europene înmatriculările de autoturisme diesel au înregistrat declinuri anuale de 10,6% în primul trimestru și de 18,5% în luna martie 2024, în România...
#investitii Japonia Romania , #Stiri Companii