Isarescu revine cu explicatii despre impozitul pe cifra de afaceri: Merge la un restaurant, un birt, o firma mica

Marti, 04 Iulie 2017, ora 12:17
1568 citiri

Impozitul pe cifra de afaceri poate fi aplicat la o firma care nu creeaza valoare adaugata, nu are lanturi multe de productie, a declarat, marti, guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei, Mugur Isarescu, acesta dand ca exemplu restaurantul, birtul sau firma mica.

"Un alt caz despre importanta dezbaterii, o dezbatere serioasa, nu o descurajare prin acuzatii de la inceput: impozitul pe cifra de afaceri este o catastrofa, o dezbatere serioasa, sa spuna cum se poate impaca impozitul pe cifra de afaceri cu TVA-ul.

Ca si TVA-ul este tot un impozit pe cifra de afaceri, numai ca pe valoare adaugata. Pai, de fapt, dam verdicte si nu dezbatem? Ieri am fost navalit la o conferinta de presa pe probleme monetare despre probleme fiscale. Zic: Dar de ce nu discutati cu specialistii din Finante? Aceasta este puterea dialogului si a acestor dezbateri pe care am venit aici sa le aud.

Impozitul pe cifra de afaceri merge la o firma care nu creeaza valoare adaugata, nu are lanturi multe de productie. Nu? E la primul rand, acolo jos. Cumpara ceva si vinde altceva. Un restaurant, un birt, o firma mica. Nu incepi sa iei mai multe produse si... Ce facem, ii impozitezi pe toti? Aceasta a fost marea revolutie a TVA-ului si diferentierea intre impozitul pe vanzari, cum se numeste in Statele Unite, si TVA-ul din Romania", a explicat Isarescu, la o conferinta de specialitate.

Isarescu, despre impozitul pe cifra de afaceri: Nu cred ca a plecat de la noi. Puteti sa ii intrebati pe cei de la Guvern

Guvernatorul BNR a sustinut luni ca ideea impozitului pe cifra de afaceri nu ar fi plecat de la reprezentanti ai BNR, iar presa ar trebui sa caute raspunsul la Guvern.

De asemenea, acesta a afirmat ca toata amplitudinea care s-a dat acestei "speculatii" i se pare "una politica".

Guvernatorul BNR a adaugat ca nu i se pare un lucru rau daca experti din cadrul bancii sunt consultati de un guvern sau altul.

De ce vor plati toate companiile impozit pe cifra de afaceri? De vina sunt multinationalele, zice DragneaImpozitul pe cifra de afaceri va provoca un val de falimente si incalca legea UE: Cateva date si calculeModificari radicale in programul PSD, cu impact major pentru firme si populatie: Nu mai scade TVA, se introduc impozitul pe cifra de afaceri si taxa de solidaritate ...citeste mai departe despre "Isarescu revine cu explicatii despre impozitul pe cifra de afaceri: Merge la un restaurant, un birt, o firma mica" pe Ziare.com

Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
#impozit cifra afaceri, #cifra afaceri valoare adaugata , #Stiri Companii