Ioan Niculae: Grupul InterAgro este subminat de procurori

Luni, 09 Ianuarie 2012, ora 13:11
2179 citiri
Ioan Niculae: Grupul InterAgro este subminat de procurori

Omul de afaceri Ioan Niculae a declarat, luni, la iesirea de la DIICOT, unde a venit pentru a i se prezenta acuzatiile in dosarul de subminare a economiei, ca procurorii sunt cei care submineaza activitatea grupului InterAgro, aratand ca "o multime de alte firme" au beneficiat de gaz mai ieftin.

Ioan Niculae a stat peste o ora in sediul DIICOT, unde i s-au adus la cunostiinta, in mod oficial, acuzatiile in dosarul de subminare a economiei nationale, in care sunt cercetate in total 40 de persoane, printre care fosti si actuali membri din conducerile Romgaz, ANRE si Ministerului Economiei.

La iesirea din sediul parchetului, omul de afaceri a sustinut ca procurorii au facut un "parteneriat public-privat" cu televiziunile, menit sa "distruga un operator economic care a avut neobrazarea sa se opuna in acesti 20-21 de ani ideii generale ca romanii sunt numai cersetori, numai slugi si ca noi nu putem sa angajam persoane, ci numai sa fim angajati".

Mai mult, Niculae a sustinut ca, dupa ce DIICOT a anuntat prin intermediul unui comunicat de presa ca fac cercetari in acest dosar, s-au produs efecte asupra tuturor celor 27 de firme din grupul InterAgro.

Nicolae: Este extraordinar de straniu ca din cele 13-14 firme care au beneficiat de aceleasi prevederi legale sa fie unul singur, doar cel cu capital privat romanesc

"Avem combinatele chimice inchise incepand de pe data de 1 ianuarie, niciuna dintre companiile de stat si private care vand in mod obisnuit gaz nu au mai raspuns la corespondenta cu InterAgro. Suntem intr-o situatie extrordinar de delicata din punct de vedere economic si practic ati asistat la subminarea unui agent economic cu capital privat integral romanesc care inca mai era in primele 100 de companii din Romania ca cifra de afaceri", a explicat actionarul principal al InterAgro.

Pe de alta parte, omul de afaceri a sustinut ca "este extraordinar de straniu ca din cele 13-14 firme care au beneficiat de aceleasi prevederi legale sa fie unul singur, doar cel cu capital privat romanesc" in vizorul procurorilor. "Sunt o multime de alte firme care au beneficiat de gaz mai ieftin. Unele au investitori turci, altii investitori indieni, altii rusi care nici macar nu au fost deranjati, pentru aceeasi lege si aceeasi perioada de timp", a adaugat Niculae.

"Am un mesaj deosebit de dat in presa. Am primit azi-noapte aceasta informatie. Cei care cred ca prin distrugerea firmelor din grupul InterAgro vor reusi sa proceseze gaz metan mult mai ieftin la o treime din pret adus de afara comparativ cu ce se importa acum in Romania, de peste 550 de dolari, le spun ca Romania inca mai este membra a Uniunii Europene, iar abuzurile au totusi o limita. Nu vor reusi", a mai spus Niculae, fara a preciza, insa, cine sunt cei care vor sa distruga grupul InterAgro.

DIICOT a inceput urmarirea penala pe numele a 40 de persoane, printre care functionari cu functii de conducere la Romgaz, Ministerul Economiei sau ANRE, dar si reprezentanti ai unei firme din Bucuresti, pentru complot si subminarea economiei nationale, prejudiciul fiind de 126 de milioane dolari. Societatea care ar fi primit gaze naturale din productia interna, la preturi preferentiale, ar fi InterAgro, controlata de omul de afaceri Ioan Niculae.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Motivul pentru ca unii utilizatori vor evita achiziționarea noului Huawei Pura 70
Motivul pentru ca unii utilizatori vor evita achiziționarea noului Huawei Pura 70
Săptămâna trecută, Huawei a lansat seria Pura 70, care a înregistrat vânzări impresionante pe piața din China. Cu toate acestea, perspectivele pentru piețele occidentale sunt mai...
6 gadgeturi care facilitează succesul într-o întâlnire de business
6 gadgeturi care facilitează succesul într-o întâlnire de business
Diversitatea informațiilor și situațiile complexe fac ca unele întâlniri de afaceri să fie solicitante. Lucrurile se pot complica, iar tu ești mai puțin concentrat pe rezultatul final. De...
#Interagro Ioan Nicolae acuzatii, #oameni de afaceri Nicolae , #Stiri Companii