Avantajele Romaniei dispar rapid, iar unii investitori s-au intors deja din drum. Nu poti face afaceri intr-o tara pustie

Luni, 26 Februarie 2018, ora 07:39
2086 citiri
Avantajele Romaniei dispar rapid, iar unii investitori s-au intors deja din drum. Nu poti face afaceri intr-o tara pustie
Foto: Arhiva personala Franz Weiler

Generalizarea cum ca investitorii straini au venit aici ca sa "exploateze" Romania este o incercare de intoarcere in timp, imposibil de acceptat pentru o tara europeana in secolul XXI.

De ce ar vrea investitorii straini sa distruga capitalul autohton? Nu poti face afaceri intr-o tara pustie, sustine Franz Weiler, presedintele Consiliului Investitorilor Straini (FIC) .

Intr-un interviu acordat Ziare.com, Franz Weiler a explicat care sunt principalele nemultumiri ale investitorilor straini si a tras cateva semnale de alarma:

  • Investitorii nu se sperie la prima furtuna, dar, odata speriati, au optiunea de a alege alta destinatie. Increderea pierduta este greu de recastigat.
  • Anunturile repetate de schimbari ale abordarii sistemului fiscal au creat un sentiment de neincredere in randul investitorilor.
  • Revolutia fiscala a generat un haos administrativ pe care companiile au facut un efort incredibil sa il depaseasca.
  • Ministerele nu au informatii complete la zi nici din zona mediului de afaceri, nici din cea bugetara.
  • Ideea aceasta ca patronii ii fura pe angajati este falsa si daunatoare. Este o generalizare ridicola.
  • In contextul cresterii economice din Uniunea Europeana, ne-am fi asteptat ca Romania sa atraga mai mult capital strain. Acesta poate fi un semnal al scepticismului investitorilor straini.
  • In ultimii ani, Romania nu a mai reusit sa atraga mari investitii. Avantajele competitive ale Romaniei se erodeaza rapid.
  • Exista antreprenori straini interesati de Romania care s-au intors din drum din cauza climatului politic si acuzatiilor lansate la adresa multinationalelor.
  • Nu se pune problema unei dezbateri fundamentale despre lupta anticoruptie in Romania, ci mai degraba continuarea procesului de reforma si consolidare.

Citeste mai departe despre "Investitorii straini: Avantajele Romaniei se erodeaza rapid. Exista investitori care s-au intors din drum. Nu poti face afaceri intr-o tara pustie Interviu" pe Ziare.com.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cu 218 kilometri pe oră pe DN 55. Șoferul vitezoman a rămas 3 luni fără permis
Cu 218 kilometri pe oră pe DN 55. Șoferul vitezoman a rămas 3 luni fără permis
Dolj: Şofer înregistrat de radar în timp ce conducea cu viteza de 218 kilometri pe oră pe DN 55 Un şofer din Craiova a rămas fără permisul de conducere pentru 120 de zile după ce a fost...
Apar primele investiții arabe în România. Ministrul Agriculturii: „Numai aşa vom creşte valoarea produselor româneşti!"
Apar primele investiții arabe în România. Ministrul Agriculturii: „Numai aşa vom creşte valoarea produselor româneşti!"
Nu doar companiile occidentale vin să facă bani în România, ci și arabii, mai nou. Florin Barbu, ministrul Agriculturii din partea PSD, a anunțat investițiile pe care antreprenorii din Qatar...
#Franz Weiler Consiliului Investitorilor Straini, #investitii straine romania , #Stiri Companii