Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Investitori germani: Guvernul ne tine in ritm alert, din pacate. Suntem ca pompierii, incercam sa stingem incendii

Investitori germani: Guvernul ne tine in ritm alert, din pacate. Suntem ca pompierii, incercam sa stingem incendii
Lipsa fortei de munca din Romania este o problema uriasa care ne infraneaza dezvoltarea, iar Camera de Comert si Industrie Romano-Germana (AHK Romania) este ocupata mai mult cu "stingerea incendiilor" Guvernului, decat sa propuna constructiv masuri care sa aiba efecte peste 2-3 ani, sustine Dragos Anastasiu, presedintele AHK Romania.

"Avem o activitate intensa la Camera. Guvernul ne tine intr-un ritm alert, din pacate. Suntem ca pompierii: incercam sa stingem incendii mai mult decat sa propunem constructiv masuri ca peste 2-3 ani sa aiba efecte. Ne-am fi dorit mult, dar nu e cazul, pentru ca nu avem timp. Trebuie sa ne ocupam timpul cu stingerea incendiilor", a spus Anastasiu, la intalnirea lunara a membrilor Camerei de Comert si Industrie Romano-Germana.

El a precizat ca la propunerea AHK Romania s-a format un grup de lucru interministerial pentru rezolvarea problemelor legate de lipsa forta de munca.

"Lipsa fortei de munca din Romania este o problema uriasa care ne infraneaza dezvoltarea. In acest sens, la propunerea Camerei am infiintat un grup de lucru interministerial pentru forta de munca, cu patru sau cinci ministere reprezentate, printre care Ministerul Muncii, Ministerul de Externe, cel de Interne si al Educatiei, pentru ca este vorba de forta de munca din Romania, despre masuri care trebuie luate pe termen scurt, mediu si lung.

Noi conducem acest grup de lucru si ne bazam pe inputurile din partea voastra. Masurile trebuie sa duca la cresterea numerica si calitativa a fortei de munca, dar si din perspectiva mentalitatii. Educatia se face pe termen mediu si lung. Pe termen scurt ii vedem pe straini ca pe un sprijin. Vedem ca pe un sprijin daca studentii fac stagii de practica nu asa cum fac acum, 3 saptamani, ci un semestru intreg. In industria turismului daca din 6 semestre ai avea doua de practica, acesta ar fi un ajutor", a mai aratat presedintele AHK Romania.

Marti a avut loc, la Bucuresti, prima intalnire lunara, dupa vacanta de vara, a membrilor Camerei de Comert si Industrie Romano-Germana. ...citeste mai departe despre "Investitori germani: Guvernul ne tine in ritm alert, din pacate. Suntem ca pompierii, incercam sa stingem incendii" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1170 ori