Investitii, oportunitati si inovatie

Vineri, 23 Octombrie 2015, ora 18:15
1685 citiri
Investitii, oportunitati si inovatie
foto: Business Review

Foreign Investors Summit, cel mai mare forum de investitii, aduce in prim plan competitivitatea Romaniei si potentialul regional de investitii si dezvoltare, pe 26-27-28 Octombrie la World Trade Center Bucharest, Pullman Hotel.

Evenimentul dezbate sase mari industrii: IT&C, auto, infrastructura, agricultura, energie si imobiliare, in sesiuni de dezbatere generala si paneluri de discutii concentrate pe subiecte specifice fiecarei industrii in parte.

Printre teme se regasesc: industriile care au contribuit la cresterea economica a Romaniei, a doua la nivelul Uniunii Europene, finantarea noilor investitii, dezvoltarea sustenabila in toate sectoarele economiei, cele mai bune oportunitati de investitii si dezvoltare a afacerilor, care sunt bunele practici in atragerea resurselor umane specializate.

Sustenabilitatea si competitivitatea sunt in focusul evenimentului pe durata celor trei zile, legand toate industriile intr-un efort comun de a continua dezvoltarea durabila, de a furniza solutii, de a conecta afaceri, idei si oameni.

Ce masuri ar trebui sa ia Romania pentru a creste investitiile straine si pentru a determina investitorii sa nu isi relocheze capacitatile de productie in alte tari?

"Romania are o poveste de crestere exceptionala in Uniunea Europeana, cu cea mai mare rata de crestere in primul trimestru din 2015 si a doua cea mai mare in al doilea trimestru.

Aceasta crestere ar trebui promovata continuu catre investitorii straini, iar una din cele mai bune modalitati de a face asta ar fi cresterea numarului de oferte publice initiale (IPO) atat pentru companiile de stat cat si pentru cele private" - atrage atentia Mark Mobius, Executive Chairman, Templeton Emerging Markets Group. Mark Mobius va vorbi in prima zi a Foreign Investors Summit, pe 26 Octombrie.

"Trebuie sa ne definim rolul pe care putem si dorim sa il jucam. Romania are nevoie de stabilitate si predictibilate, ambele caracteristici majore pentru cresterea apetitului investitional.

Aceste doua criterii reprezinta baza reala pentru orice prognoza de crestere atat a companiilor, cat si a mediului economico-financiar" - Daniela Lulache, CEO, Nuclearelectrica, vorbitor in cadrul sesiunii dedicate energiei, pe 28 Octombrie.

"Accesul investitorilor straini ar putea fi facilitat de imbunatatiea infrastructurii, inclusiv prin cresterea gradului de absorbtie a fondurilor UE. De asemenea, este nevoie de predictibilitate si transparenta in ceea priveste sistemul legislativ.

In sfarsit, este important ca Romania sa ia masuri impotriva deficitului de imagine de care sufera pe plan international.

Realitatea este adesea mult mai buna decat perceptia avuta despre Romania pe plan extern si este crucial ca noi toti impreuna sa facem cunoscut acest lucru." - Eric Stab, President, Foreign Investors Council, vorbitor in cadrul sesiunii dedicate competitivitatii Romaniei in SEE si EU.

Evenimentul se adreseaza reprezentantilor din sectorul public si privat, persoanelor de decizie din companii, antreprenorilor, reprezentantilor din ambasade, comunitatilor investitorilor straini si tuturor celor care doresc sa-si dezvolte activitatea si sa se conecteze la o audienta de business de top.

Prima editie a Foreign Investors Summit a fost gazda a peste 600 participanti din toate sectoarele economiei si domeniile de activitate, 14 comunitati internationale, 50 vorbitori de top, avand in dezbatere peste 40 subiecte de interes.

Programul zilelor de eveniment este intre 8:00 si 17:15, participantii putand alege in momentul inregistrarii la care din dezbateri doresc sa fie prezenti. Pentru mai multe detalii despre program si pentru a vedea toti vorbitorii invitati la eveniment, vizitati site-ul dedicat summit.business-review.eu.

Toti cei interesati sa participe la Foreign Investors Summit se pot inregistra online pe site-ul evenimentului, completand formularul de inscriere online sau contactand direct organizatorul, Business Review, la events@business-review.ro sau 031 040 09 31.

Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Apple se pregătește să lanseze o nouă generație de iPad Air, care, pentru prima dată, va include două dimensiuni diferite, urmând exemplul liniei iPad Pro. Potrivit ultimelor rapoarte,...
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
YouTube a implementat recent un nou codec destinat îmbunătățirii eficienței compresiei video, dar această schimbare a generat probleme pentru utilizatorii de dispozitive mai vechi, inclusiv...
#stiri Foreign Investors Summit, #eveniment investitii oportunitati inovatie, #investii oportunitati inovatie 2015 , #Stiri Companii