Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Investigație ce face dezvăluiri: Cine sunt mogulii din Europa îmbogățiți din petrolul și gazele lui Putin

Investigație ce face dezvăluiri: Cine sunt mogulii din Europa îmbogățiți din petrolul și gazele lui Putin

O nouă anchetă realizată de Investigate Europe și Reporters United a dezvăluit cine sunt mogulii europeni care s-au îmbogățit de pe urma implicării în domeniul maritim privind exporturile de petrol, gaze naturale și cărbune din Rusia, de la începutul invaziei lui Putin în Ucraina.

Noua cercetare arată modul în care mai multe țări europene continua să importe combustibili fosili din Rusia, în ciuda sancțiunilor Uniunii Europene. Investigația a dezvăluit că de la începutul războiului și până la sfârșitul lunii august 2022, navele care au plecat din Rusia încărcate au avut o capacitate de peste 100 de milioane de tone deadweight (DWT), ele având legături de proprietate sau management cu Europa, potrivit Investigate Europe.

Vă prezentăm mai jos o înșiruire a firmelor și mogulilor din Europa, care au câștigat bani mulți de pe urma exporturilor Rusiei de petrol, gaze naturale și cărbune, pe cale maritimă pe bătrânul continent,

Norvegia

Compania: Frontline Management AS

Proprietar: John Fredriksen

Produse: Țiței, cărbune

Exporturi: 1 milion de tone DWT

Număr de transporturi: 10

Patronul firmei Frontline este John Fredriksen, un magnat norvegian în vârstă de 78 de ani, care este cel mai bogat om din această țară, cu o avere estimată de 12 miliarde de euro. Analiza arată că tancurile Frontline efectuat 10 călătorii din Rusia, încărcate, de la începutul invaziei.

Erdogan îi dă o lovitură subtilă lui Putin: Turcia schimbă strategia față de Rusia

Norvegia

Compania: Viken Shipping AS

Proprietar: Tom Christopher Steckmest

Produse: Țiței

Exporturi: 2,36 milioane de tone DWT

Număr de transporturi: 21

Omul de afaceri, Tom Christopher Steckmest, din Bergen, controlează tranzacțiile cu țiței, efectuând 21 de transporturi din Rusia din 24 februarie și până la 31 august, cu o capacitate de 2,36 de milioane de tone.

Grecia

Compania: TMS Tankers / TMS Dry

Proprietar: George Economou

Produse: Țiței, petrol, cărbune, chimicale

Exporturi: 9.2 milioane de tone DWT

Număr de transporturi: 78

George Economou, 69 de ani, un miliardar grec a fost în fruntea listei proprietarilor de nave care au transportat combustibili fosili din Rusia, de la începutul războiului. Navele firmei sale au efectuat 78 de transporturi, cu o capacitate de 9,2 milioane de tone.

Grecia

Compania: Avin International

Proprietar: Vardis Vardinoyannis

Produse: Țiței, petrol, pro ...citeste mai departe despre "Investigație ce face dezvăluiri: Cine sunt mogulii din Europa îmbogățiți din petrolul și gazele lui Putin" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 736 ori