Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

InterAgro reporneste productia la combinatele chimice de la Turnu Magurele si Slobozia

InterAgro reporneste productia la combinatele chimice de la Turnu Magurele si Slobozia


Grupul InterAgro reporneste productia la combinatele chimice Donau Chem Turnu Magurele si Chemgas Slobozia, incepand de joi, 14 august, a anuntat, miercuri, Grupul InterAgro.

Decizia a fost luata in urma unui usor reviriment inregistrat pe piata internationala a ingrasamintelor.

'Reluarea productiei este posibila si datorita intelegerilor comerciale care au fost incheiate cu singurul producator intern de gaze naturale cu care InterAgro colaboreaza de mai mult timp, OMV Petrom', se precizeaza in comunicatul InterAgro.

Combinatul chimic din Turnu Magurele a fost oprit pentru revizie, in luna iulie, pe o perioada nedeterminata.

Omul de afaceri Ioan Nicolae a cumparat combinatul din Turnu Magurele in 2004. Obiectul de activitate al SC Donau Chem Turnu Magurele il reprezinta fabricarea si comercializarea de ingrasaminte minerale cu azot si a intermediarilor (amoniac, acid azotic) alaturi de productia de piese schimb si utilaje tehnologice. Fostul Combinatul din Turnu Magurele care, inainte de 1989 avea peste 3.000 de angajati, mai are acum 942 de salariati.

Chemgas Slobozia are ca obiect principal de activitate fabricarea si comercializarea ingrasamintelor azotoase. Combinatul chimic Slobozia a beneficiat din partea grupului InetrAgro de o infuzie de capital de 37 de milioane de euro pentru modernizarea, repornirea si functionarea platforme chimice aflate intr-o faza avansata de degradare datorita nefunctionarii.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Agerpres
Articol citit de 1193 ori