Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Integrarea profesionala a tinerilor in industriile textile∕ imbracaminte∕ pielarie∕ incaltaminte

Integrarea profesionala a tinerilor in industriile textile∕ imbracaminte∕ pielarie∕ incaltaminte
Agentia Executiva pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii (EASME) si DG GROW in numele Comisiei Europene anunta incheierea programului "Abordarea strategica a cooperarii sectoriale pentru aptitudini".

Programul a avut obiectivul de a impulsiona dezvoltarea de competente in ritmul noilor tehnologii, si a stabili si promova o noua colaborare strategica si sustenabila intre actorii cheie - intreprinderi, asociatii profesionale, institutii de cercetare, educatie si instruire, autoritati publice) din industria produselor textile, articole de imbracaminte, pielarie si incaltaminte, care este una dintre industriile strategice din economie europeana.

Proiectul a debutat cu o serie de evenimente la Cluj, desfasurate in baza parteneriatului cu Universitatea de Arta si Design din Cluj-Napoca - prezentarea proiectului studentilor din anii 1 si 2, vizite in locatiile potentialilor angajatori (sediile firmelor Piera si Jolidon), si discutii directe intre student si potentialii angajatori din domeniu, precum si prezentarile unor tineri designeri, precum domnisoara Alexandra Grajdeanu, care activeaza deja in domeniu au impartasit studentilor din experienta lor.

In contextul pandemiei globale de Coronavirus, cea de-a doua parte a evenimentelor din cadrul programului s-au desfasurat prin intermediul programelor de videoconferinta online si a mijloacelor de transmitere ale informatiei digitale, precum e-mail-urile directe, asigurand astfel continuitatea proiectului in cele mai bune conditii.

Astfel, in parteneriat cu Universitatea Tehnica "Gheorghe Asachi" din Iasi, a avut loc videoconferinta online pe tema oportunitatilor de cariera in sectoarele textil, imbracaminte, incaltaminte si piele. In cadrul acesteia, au participat atat studenti ai Facultatii de Design Industrial si Managementul Afacerilor, cat si elevi din partea Colegiului Tehnic Gheorghe Cartianu Piatra Neamt, Colegul Tehnic Napoca Cluj-Napoca, Liceului Tehnologic "Elisa Zamfirescu" Satu Mare si reprezentanti din partea Centrul Scolar pentru Educatie Incluziva Simleu Silvaniei.

In cadrul evenimentului, invitatii speciali - domnul Gheorghe Bostaca, din partea Asociatiei Producatorilor de Piele si Blana din Romania si doamna Mihaela Ionita, co-fondator Mopiel Incaltaminte, au vorbit studentilor despre experienta lor, provocarile pe care le pot intalni in dezvoltarea unei cariere in acest sector de activitate, dar si oportunitatile de care pot beneficia, intrand in una din cele mai mari industrii, la n ...citeste mai departe despre "Integrarea profesionala a tinerilor in industriile textile∕ imbracaminte∕ pielarie∕ incaltaminte" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 416 ori
Citeste mai multe despretehnologii noi angajatori oferte speciale