Institutiile si companiile aleg sa instaleze termoscannere pentru detectarea temperaturii umane

Luni, 04 Mai 2020, ora 09:00
1741 citiri
Institutiile si companiile aleg sa instaleze termoscannere pentru detectarea temperaturii umane

Cu totii stim despre pandemia care a lovit lumea in ultimele luni si care contiuna sa se propage. Toate statele au luat masuri pentru a limita raspandirea virusului insa pana la gasirea unui tratament eficient si a unui vaccin se pare ca va mai dura putin timp, spun specialistii.

In acest context, Spy Shop Romania, unul din cele mai mari magazine online specializate in comercializarea echipamentelor de securitate si supraveghere, a semnalat un flux mare de comenzi si cereri de instalare a camerelor care detecteaza temperatura umana (termoscannere).

Cateva tari au inceput deja sa relaxeze masurile de protectie, iar in curand si in Romania se vor ridica treptat, pentru a relansa economia si viata sociala.

Ca urmare acestui lucru, tot mai multe institutii, lanturi mari de magazine, companiile si multinationalele se pregatesc sa-si protejeze angajatii si clientii prin instalatea unor camere de supraveghere cu termoviziune (termoscannere) care detecteaza temperatura corpului uman, cu o acuratete foarte buna, de pana la 0.1 grade si pot avertiza sonor atunci cand este depasita o anumita valoare.

Aceste echipamente s-au dezvoltat pentru a contribui la planul de siguranta pe care guvernele l-au impus pentru protejarea populatiei.

In aceasta directie au fost create mai multe tipuri de termoscannere: fixe sau portabile, in functie de spatiul in care vor fi instalate si modul in care vor fi manevrate.

Spre exemplu, kit-ul cu termoviziune care masoara temperatura umana cu o acuratete de pana la 0.1 grade, este o solutie utila in locatii aglomerate, gen aeroporturi, gari, institutii publice unde vin multi oameni, chiar si in scoli sau mall-uri.

O astfel de camera termala va scana fiecare persoana in parte, iar in momentul detectarii unei cresteri de temperatura va emite o alarma automata sonora. In China, aceasta solutie a fost adoptata si pusa la incercare in diferite locatii cu succes, precum metroul Hangzhou si gara din Shanghai.

Totodata se pot folosi si termoscannere portabile pentru a scana persoanele atunci cand intra in locatie, acolo unde permite fluxul. Acestea pot fi folosite in clinici medicale, secti de spitale, supermarketuri, companii etc.

Distanta pe care aceste echipamente termice pot functiona in conditii optime este de pana la 7 metri, astfel ca pot cuprinde un areal destul de vast.

E o masura de siguranta in plus, pe langa purtatea mastilor sau distantarea sociala, aceste camere termale de detectare a febrei se recomanda mai ales in domeniul medical (spitale, clinci private, cabinete medicale - unde e nevoie stringenta de triere), in institutiile publice (atat pentru angajati cat si pentru public), dar si in companiile multinationale cu sute sau mii de angajati, in supermarketuri si in institutiile de invatamant (gradinite, scoli, universitati).

Printre locurile reprezentative din Romania, unde au fost montate astfel de termoscannere pentru detectarea febrei, se numara Aeroportul Otopeni, Spitalul Matei Bals din Bucuresti si Sediul Televiziunii Romane TVR 1 (foto).

Spy Shop este unul dintre principalele magazine online de sisteme de securitate si supraveghere video, infiintat in anul 2009.

Opereaza prin intermediul site-ului spy-shop.ro si are in portofoliu peste 50.000 de produse de securitate si supraveghere video, echipamente adresate clientului final cat si partenerilor B2B, instalatori si distribuitori.

Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
Cele două națiuni, China și Rusia și-au întărit alianța, iar Xi Jinping și Vladimir Putin au făcut schimb de vizite în capitalele lor în ultimul an pentru a-și reitera angajamentul...
#termoscannere detectarea temperaturii umane, #sisteme supraveghere, #camere supraveghere termoviziune , #Stiri Companii