Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Insolventa Hidroelectrica afecteaza afacerile Alro

Insolventa Hidroelectrica afecteaza afacerile Alro


Compania Alro, detinuta de omul de afaceri Vitali Masi, a avut o cifra de afaceri de 1,58 miliarde de lei in primele trei trimestre din 2012, spre deosebire de aceeasi perioada din 2011, cand cifra de afaceri a fost de 1,7 miliarde de lei.

Alro, detinuta de grupul Vimetco in proportie de 84%, a inregistrat un profit net de 79 milioane de lei, in perioada ianuarie-septembrie 2012, in scadere cu 64,4% fata de aceasi perioada anul trecut.

"Rezultatele financiare pentru primele noua luni au fost afectate de deteriorarea pietei internationale a aluminiului, ceea ce a condus la scaderea comenzilor si a preturilor", a declarat vicepresedintele Consiliui de Administratie Alro, Marian Nastase.

Un alt factor care a afectat rezultatele financiare a fost insolventa Hidroelectrica, principalul furnizor de energie al companiei, un efect direct fiind scaderea cantitatii de electricitate livrata de catre furnizorul principal.

"In acest context, cele doua parti au negociat clauzele contractuale si au ajuns la un acord pentru 3 TWh/an de energie verde, pana in 2018, utilizand o noua formula de pret", potrivit reprezentantilor companiei. Alro a fost nevoita sa achizitioneze electricitate de pe PZU si de pe Piata de Echilibrare.

Productia totala de aluminiu primar, in perioada ianuarie - septembrie 2012 a fost de 186.735 de tone, in scadere cu 12.550 de tone faza de anul trecut. In acelasi timp productia de aluminiu procesat a crescut cu 7.034 de tone, la 48.676 de tone. Bugetul Alro pentru primele 3 trimestre a fost de 17,2 milioane de lei.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1538 ori