Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

INS: 20.744 de grupuri de intreprinderi activau in 2010

INS: 20.744 de grupuri de intreprinderi activau in 2010


In 2010 functionau in Romania 20.744 de grupuri de intreprinderi, dintre care 5.372 de grupuri rezidente si 15.372 de grupuri de intreprinderi multinationale (103 controlate din interior, respectiv 15.269 controlate din strainatate), potrivit datelor transmise vineri de INS.

In anul 2010, 35% din grupurile de intreprinderi identificate in Romania erau rezidente, iar 87% dintre acestea aveau 2 sau 3 intreprinderi.

Datele Institutului National de Statistica (INS) arata ca in anul 2010, cel mai mare procent de grupuri de intreprinderi au fost identificate in sectiunea comert cu ridicata si cu amanuntul, repararea autovehiculelor si motocicletelor (21%), sectiunea industria prelucratoare (17%), sectiunea constructii (14%).

Grupurile de intreprinderi rezidente activeaza in sectiunea comert cu ridicata si cu amanuntul, repararea autovehiculelor si motocicletelor (21%), industria prelucratoare (15%), constructii (11%) si alte servicii (11%).

In functie de ponderea numarului de salariati, majoritatea subgrupurilor de intreprinderi din Romania sunt controlate din Germania, Franta sau Austria.

Rezultatele anului 2010 indica faptul ca pe primul loc, in functie de ponderea numarului de salariati, se afla subgrupurile de intreprinderi controlate de persoane juridice sau persoane fizice situate in Germania (17%), pe locul doi sunt cele controlate din Franta (11%), in timp ce 9% din subgrupurile de intreprinderi sunt controlate din Austria.

Subgrupurile de intreprinderi controlate din Germania predomina in industria prelucratoare (8%), in sectiunea comert cu ridicata si cu amanuntul, repararea autovehiculelor si motocicletelor (5%) si in sectiunea informatii si comunicatii (2%). Subgrupurile de intreprinderi controlate din Franta domina in industria prelucratoare (5%), in sectiunea comert cu ridicata si cu amanuntul, repararea autovehiculelor si motocicletelor (2%) si in sectiunea intermedieri financiare si asigurari (2%).

In privinta subgrupurilor de intreprinderi controlate din Austria, 3% se regasesc in industria extractiva, 3% in sectiunea intermedieri financiare si asigurari si 1% in industria prelucratoare.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: NewsIn
Articol citit de 1001 ori