Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Inca o crestere de preturi nejustificata, de data asta la salubrizare

Inca o crestere de preturi nejustificata, de data asta la salubrizare
Reprezentantii PNL in Consiliul General al Municipiului Bucuresti (CGMB) vor sesiza Consiliul Concurentei cu privire la cresterea nejustificata a tarifelor practicate de firmele din Bucuresti pentru serviciul de salubrizare, majorare care ar fi trebuit sa fie discutata in sedinta CGMB."Firmele de salubrizare din Bucuresti, Urban, Rosal, Rebu si Supercom, au crescut nejustificat preturile platite de populatie pentru acest serviciu, de la 5,5 lei la 7,48 de lei, fara TVA. Unele firme deja au inceput sa emita facturi cu noile tarife", a declarat, duminica, presedintele comisiei de utilitati publice din cadrul CGMB, Dorin Baleanu, consilier PNL.

Potrivit acestuia, firmele de salubrizare au incalcat, prin cresterea tarifelor, legea concurentei si legea administratiei publice locale. "Firmele s-au inteles intre ele si au impus acest tarif majorat. Mai mult, cresterea preturilor ar fi trebuit discutata in sedinta CGMB, lucru care nu s-a intamplat, si ar fi trebuit aplicata numai dupa aprobarea ei in Consiliu", a aratat Baleanu.

De asemenea, acesta a mai spus ca trebuia organizata o dezbatere publica, pentru ca firmele sa explice motivul pentru care doresc sa majoreze tarifele.

Consilierul a precizat ca va sesiza Consiliul Concurentei si Primariei Generale a Capitalei pentru rezolvarea acestei situatii. "Am trimis o interpelare primarului general, insa Adriean Videanu nu a facut nimic in acest sens", a mai aratat reprezentantul PNL.

Baleanu a adaugat ca firmele de salubrizare vor incasa, ilegal, circa un milion de euro pe luna in plus, dupa majorarea tarifelor platite de populatie.

<b>Bloombiz</b>
(Sursa: <a href=http://www.newsin.ro/ target=_blank>NewsIn</a>)


Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1435 ori