In ciuda telefoanelor explozive, Samsung are cel mai mare profit din ultimii ani

Joi, 27 Aprilie 2017, ora 10:34
2786 citiri
In ciuda telefoanelor explozive, Samsung are cel mai mare profit din ultimii ani
Foto: Facebook/ Samsung Mobile

Samsung Electronics, cel mai mare producator mondial de telefoane mobile, a raportat joi cel mai bun profit trimestrial din ultimii ani, datorita performantelor solide ale diviziei care produce chipuri de memorie.

In perioada ianuarie-martie 2017, profitul operational al Samsung a inregistrat o crestere de 48% in ritm anual pana la 9.900 miliarde woni (8,01 miliarde de dolari), in timp ce profitul net a crescut cu 46% pana la 7.680 miliarde woni (6,7 miliarde de dolari), iar cifra de afaceri a crescut cu 2% pana la 50.550 miliarde woni (44,64 miliarde de dolari), informeaza AFP.

Grupul sud-coreean nu a mai inregistrat un astfel de profit net din trimestrul al treilea 2013.

Samsung a precizat ca cea mai mare parte a profiturilor sale din primul trimestru au fost generate de divizia care produce chipuri de memorie, care a realizat un profit operational record de 6.310 miliarde woni (5,58 miliarde de dolari), in crestere cu 40% in ritm anual, in timp ce divizia care produce telefoane mobile a inregistrat o scadere a profitului operational pana la 2.070 miliarde woni (1,83 miliarde de dolari).

Grupul sud-coreean a informat ca a vandut 93 milioane de telefoane mobile, dintre care aproximativ 80% au fost smartphone-uri, si sase milioane de tablete in perioada ianuarie - martie 2017.

Compania se asteapta ca performantele diviziei de telefoane mobila sa se imbunatateasca in trimestrul al doilea dupa lansarea in luna aprilie a modelelor Galaxy S8 si Galaxy S8 Plus.

Iata 10 motive pentru care Galaxy S8 e mai bun ca iPhone 7 Plus

Compania Samsung a fost afectata in ultimele luni de scandalul legat de telefoanele explozive Note 7 si arestarea vicepresedintelui intr-o ancheta de coruptie. ...citeste mai departe despre "In ciuda telefoanelor explozive, Samsung are cel mai mare profit din ultimii ani" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
HMD a anunțat lansarea unui nou model de telefon: The Boring Phone. Produsul va fi prezentat în cadrul unui eveniment la Milan Design Week, pe data de 18 aprilie. Telefonul face parte dintr-o...
Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
În ultima perioadă, un număr ridicat de utilizatori Samsung a raportat apariția unor linii verzi pe ecranul telefoanelor lor, fenomen care pare să fi reapărut după o actualizare recentă de...
#profit Samsung 2017 , #Stiri Companii