HTC, "in corzi". Profitul a ajuns la cel mai redus nivel din 2006

Luni, 08 Octombrie 2012, ora 14:09
1325 citiri
HTC, "in corzi". Profitul a ajuns la cel mai redus nivel din 2006

Profitul HTC a ajuns la cel mai redus nivel din 2006, in contextul in care compania taiwaneza continua sa piarda teren in fata competitorilor.

Firma a anuntat un profit net pentru trimestrul trei de 3,9 miliarde de dolari taiwanezi noi, echivalentul a 133 milioane de dolari SUA, in scadere cu 79% fata de profitul de 18,64 miliarde de dolari taiwanezi noi din trimestrul trei al lui 2011, anunta The Wall Street Journal.

Si veniturile companiei HTC au scazut cu 48%, de la 135,82 miliarde la 70,2 de miliarde de dolari taiwanezi noi.

HTC era cel mai mare producator de smartphone-uri pe baza de Android in anul 2010, dar anul urmator a fost depasit de Samsung, iar profiturile taiwanezilor au scazut constant.

Daca vanzarile HTC sunt in declin, cele ale Apple si Samsung au atins niveluri record pentru modelele lor de varf, iPhone 5 si respectiv Samsung Galaxy S3.

Windows 8, noua strategie HTC

HTC lanseaza primele smartphone-uri pe baza de Windows Phone 8

Reactia HTC la schimbarile de pe piata a fost lansarea unor telefoane ce functioneaza pe baza sistemului de operare Windows 8, dar analistii se indoiesc ca acest plan va avea succes.

"Windows 8 este un ecosistem mai slab, care nu suporta decat aproximativ de 100.000 de aplicatii, in comparatie cu cele 600.000 pentru Android sau 800.000 pentru Apple iOS", a declarat Jeff Pu, analist la compania Fubon.

In plus, in ciuda promovarii facute de catre HTC si Microsoft, sistemul de operare pentru dispozitive mobile al Microsoft nu reprezenta decat 2,7% din cota de piata la sfarsitul semestrului doi al lui 2012, cu mult sub cota de piata de 64,1% in cazul Android sau 18,8%, in cel al iOS.

Desi nu au fost publicate statistici privind distributia regionala a vanzarilor, analistii estimeaza ca piata SUA cuprinde 40% din vanzarile de smart-phone-uri HTC. Pozitia taiwanezilor devine insa tot mai slaba in aceasta tara.

HTC ar putea sa se reorienteze, teoretic catre tarile emergente, dar concurenta devine tot mai acerba si pe aceste piete. Spre exemplu, Huawei si ZTE incep sa devina competitori tot mai temuti pentru producatorii de smart-phone-uri in China, cea mai mare piata la nivel mondial.

Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...
#profit HTC, #vanzari HTC, #cota piata HTC, #competitori HTC, #vanzari smartphone HTC , #Stiri Companii