Hidroelectrica pregateste o noua licitatie

Marti, 20 Ianuarie 2015, ora 09:39
1638 citiri
Hidroelectrica pregateste o noua licitatie
Foto: ziuanews.ro

Producatorul de energie Hidroeletrica, aflat in insolventa, va organiza in luna februarie o licitatie pentru vanzarea a 33 microhidrocentrale din cele 128 de unitati pe care le mai are, la un pret de pornire de 84,7 milioane lei (18,8 milioane euro), potrivit administratorului judiciar al companiei.

"In luna februarie vom scoate la vanzare un nou lot de 33 de microhidrocentrale. Vrem sa pastram 23 de microhidrocentrale si sa le retehnologizam", a declarat agentiei Mediafax avocatul Remus Borza, seful firmei Euro Insol, administratorul judiciar al Hidroelectrica.

Microhidrocentralele sunt capacitati de productie din surse regenerabile care au la o putere instalata de pana la 10 MW si sunt beneficiare ale schemei de sprijin prin certificate verzi.

Cele 33 de unitati care vor fi scoase la vanzare in luna februarie au o putere instalata cumulata de 26 MW si sunt amplasate in judetele Suceava, Bacau, Neamt, Hunedoara, Maramures, Brasov, Arad, Sibiu, Arges, Buzau, Valcea si Timis.

"Trebuie sa asteptam in general doua luni intre momentul anuntului de vanzare si organizare licitatiei pentru ca investitorii interesati trebuie sa aiba timp sa isi faca due-dilligence, care presupune si deplasarea la amplasamentul microhidrocentralelor. Asteptam sa se indrepte vremea", a precizat Borza.

Cea mai recenta vanzare de microhidrocentrale s-a derulat in septembrie 2014, cand Hidroelectrica a vandut cateva unitati, a spus Borza.

Hidroelectrica mai detine 128 de microhidrocentrale cu o putere instalata de pana la 4 MW fiecare, dintre care 23 vor fi pastrate in portofoliul companiei de stat.

Hidroelectrica este controlata de stat, prin Ministerul Energiei. Compania este in insolventa din luna februarie a anului 2014, pentru a doua oara in mai putin un an, prima procedura fiind deschisa in perioada iunie 2012 - iunie 2013.

2024, anul avansării pe repede înainte a autostrăzilor în România. Progresul se anunță mult sub promisiuni, în ciuda campaniei electorale
2024, anul avansării pe repede înainte a autostrăzilor în România. Progresul se anunță mult sub promisiuni, în ciuda campaniei electorale
Considerând și faptul că 2024 este an electoral, ambițiile ministerului și ale autorităților din domeniu au fost mai mari pentru acest an față de promisiunile ambigue din 2023, Compania...
Huawei revine în fruntea pieței smartphone-urilor din China. Cum și-a recăpătat gigantul tech poziția de lider
Huawei revine în fruntea pieței smartphone-urilor din China. Cum și-a recăpătat gigantul tech poziția de lider
Huawei a reușit o revenire spectaculoasă, recâștigând poziția de lider pe piața smartphone-urilor din China după mai bine de trei ani, conform datelor recente furnizate de Canalys. În...
#Hidroelectrica vanzare microhidrocentrale, #pret vanzare microhidrocentrale , #Stiri Companii