Guvernul, dat in judecata privind fuziunea Teatrului de Opereta cu Opera Nationala Bucuresti

Sambata, 14 Decembrie 2013, ora 11:40
1667 citiri
Guvernul, dat in judecata privind fuziunea Teatrului de Opereta cu Opera Nationala Bucuresti

Mai multi artisti, printre care mezzosoprana Oana Andra si soprana Patricia Seymour, dar si pianistul Alexandru Petrovici, au dat in judecata Guvernul, cerand suspendarea executarii Hotararii de Guvern din 9 octombrie prin care Opera Nationala Bucuresti (ONB) a fuzionat cu Teatrul de Opereta.

De asemenea, o serie de personalitati din sfera culturala, au inaintat, luni, presedintelui Romaniei, premierului Romaniei, Ministerului Culturii, Comisiei pentru Cultura si Media si Comisiei pentru Cercetarea Abuzurilor, Combaterea Coruptiei si Petitii din Senat, dar si Comisiei pentru Cultura, Arte, Mijloace de Informare in Masa si Comisiei pentru Cercetarea Abuzurilor, Coruptiei si Petitii din Camera Deputatilor un memoriu prin care cer abrogarea Hotararii de Guvern privind reorganizarea si functionarea Operei Nationale din Bucuresti.

Memoriul a fost semnat de o serie de personalitati si solisti ai Operei Nationale Bucuresti, precum soprana Sorina Munteanu, fostul director general-adjunct al Teatrului National de Opereta "Ion Dacian", actual angajat al noii institutii fuzionate, Daniel Eufrosin, prim-solistul de renume mondial Pompeiu Harasteanu, baritonul Ionut Pascu.

Semnatarii au precizat in memoriu ca, "printr-o serie de masuri adoptate pe ascuns, Ministerul Culturii a inceput punerea in aplicare a unui plan sistematic de distrugere a culturii si a tuturor artelor in intreaga tara".

De asemenea, a fost depusa o cerere de suspendare a Hotararii de Guvern privind fuziunea Operei Nationale Bucuresti cu Teatrul National de Opereta "Ion Dacian".

"Prima masura de acest gen a fost Hotararea de Guvern 741/2013, prin care doua institutii de cultura de rang national, de valoroasa traditie, au fost grav afectate prin fuziune astfel: Opera Nationala Bucuresti - care ar fi implinit 92 de ani de glorioasa existenta - a fost reorganizata, pierzandu-si specificul de <>, astfel incat numarul traditional de cel putin 30 de spectacole de opera si balet pe luna a fost drastic redus la... 9-11 spectacole maximum", se arata in memoriul artistilor.

Teatrul National de Opereta "Ion Dacian" din Capitala si-a incetat existenta in luna septembrie, ca urmare a fuziunii cu Opera Nationala Bucuresti (ONB), potrivit unei Hotarari de Guvern adoptate de Executiv.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#teatrul opereta proces, #Ion Dacian fuziune, #teatrul opereta Ion Dacian fuziune , #Stiri Companii