Gucci, despagubita cu 144,2 milioane de dolari in SUA de site-uri pirat

Vineri, 18 Octombrie 2013, ora 14:51
1587 citiri
Gucci, despagubita cu 144,2 milioane de dolari in SUA de site-uri pirat

Grupul de lux Gucci a obtinut in instanta despagubiri in valoare de 144,2 milioane de dolari din partea unor companii care vindeau produse contrafacute sub aceasta marca.

In plus, companiei i-au fost acordate si 155 de domenii de internet pe care erau scoase la vanzare imitatii ale produselor sale.

Intr-o hotarare din 16 octombrie, judecatorul William P. Dimitrouleas de la Tribunalul Federal din Florida a interzis site-urilor incriminate orice "fabricare, import, promovare, distributie, vanzare si oferta de vanzare" a contrafacerilor care imita produsele celebrei case de moda italiene. Judecatorul a interzis acelor site-uri sa foloseasca marca si "orice logo care vizeaza laudarea frauduloasa a serviciilor si produselor lor" si orice "imitatie" a marcii si le-a ordonat sa plateasca casei Gucci despagubiri totale de 144,2 milioane de dolari.

Judecatorul a ordonat, de asemenea, transferul imediat in proprietatea Gucci US a numelor de domeniu incriminate sau suspendarea lor definitiva. Hotararea sa se aplica pentru toate acele site-uri. Cele mai multe dintre ele nu mai functionau joi.

Gucci US a depus plangere, in luna mai, la acest tribunal din Florida impotriva a trei entitati care administreaza acele site-uri in numeroase tari, mentionand "recenta explozie a contrafacerilor pe internet". Toate aceste site-uri integrau numele Gucci in adresa lor, iar unele copiau campaniile publicitare ale grupului, imaginile produselor sale, logourile sale si alte detalii preluate de pe site-urile oficiale ale casei Gucci.

Unul dintre ele, care putea fi consultat joi, propunea posete - prezentate ca fiind produse de Gucci - la reduceri, cu pretul de 264 de dolari.

Patrizio de Marco, presedintele acestei case de lux, a felicitat decizia luata de tribunalul american.

Gucci sufera in fiecare an pagube de cateva miliarde de dolari, in ciuda confiscarilor si a altor operatiuni ale politiei.

In august, politia italiana a anuntat confiscarea a 320.000 de posete si accesorii din piele contrafacute, ca si descoperirea unor false etichete Gucci si Prada, si inchiderea a 15 site-uri care vindeau articole de lux ilegale.

Google a lansat recent noi funcții pentru ecosistemul Android. Despre ce este vorba
Google a lansat recent noi funcții pentru ecosistemul Android. Despre ce este vorba
Google a lansat recent noi funcții pentru ecosistemul Android, proiectate să îmbogățească experiența utilizatorilor pe dispozitive mobile, tablete, smartwatch-uri și sisteme auto....
Vești bune pentru utilizatorii iOS! Apple vrea să introducă două opțiuni noi de culoare pentru seria iPhone 16
Vești bune pentru utilizatorii iOS! Apple vrea să introducă două opțiuni noi de culoare pentru seria iPhone 16
Apple se pregătește să aducă pe piață modelele iPhone 16 Pro și iPhone 16 Pro Max în două noi opțiuni de culoare: Desert Titanium și Titanium Grey, potrivit ultimelor informații...
#produse contrafacute Gucci, #vanzare internet produse contrafacute, #obiecte false Gucci, #vanzari online Gucci , #Stiri Companii