Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Gucci, despagubita cu 144,2 milioane de dolari in SUA de site-uri pirat

Gucci, despagubita cu 144,2 milioane de dolari in SUA de site-uri pirat


Grupul de lux Gucci a obtinut in instanta despagubiri in valoare de 144,2 milioane de dolari din partea unor companii care vindeau produse contrafacute sub aceasta marca.

In plus, companiei i-au fost acordate si 155 de domenii de internet pe care erau scoase la vanzare imitatii ale produselor sale.

Intr-o hotarare din 16 octombrie, judecatorul William P. Dimitrouleas de la Tribunalul Federal din Florida a interzis site-urilor incriminate orice "fabricare, import, promovare, distributie, vanzare si oferta de vanzare" a contrafacerilor care imita produsele celebrei case de moda italiene. Judecatorul a interzis acelor site-uri sa foloseasca marca si "orice logo care vizeaza laudarea frauduloasa a serviciilor si produselor lor" si orice "imitatie" a marcii si le-a ordonat sa plateasca casei Gucci despagubiri totale de 144,2 milioane de dolari.

Judecatorul a ordonat, de asemenea, transferul imediat in proprietatea Gucci US a numelor de domeniu incriminate sau suspendarea lor definitiva. Hotararea sa se aplica pentru toate acele site-uri. Cele mai multe dintre ele nu mai functionau joi.

Gucci US a depus plangere, in luna mai, la acest tribunal din Florida impotriva a trei entitati care administreaza acele site-uri in numeroase tari, mentionand "recenta explozie a contrafacerilor pe internet". Toate aceste site-uri integrau numele Gucci in adresa lor, iar unele copiau campaniile publicitare ale grupului, imaginile produselor sale, logourile sale si alte detalii preluate de pe site-urile oficiale ale casei Gucci.

Unul dintre ele, care putea fi consultat joi, propunea posete - prezentate ca fiind produse de Gucci - la reduceri, cu pretul de 264 de dolari.

Patrizio de Marco, presedintele acestei case de lux, a felicitat decizia luata de tribunalul american.

Gucci sufera in fiecare an pagube de cateva miliarde de dolari, in ciuda confiscarilor si a altor operatiuni ale politiei.

In august, politia italiana a anuntat confiscarea a 320.000 de posete si accesorii din piele contrafacute, ca si descoperirea unor false etichete Gucci si Prada, si inchiderea a 15 site-uri care vindeau articole de lux ilegale.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Mediafax
Articol citit de 1283 ori