Grupul ArcelorMittal ar putea vinde combinatul de la Galati, la solicitarea Comisiei Europene

Miercuri, 21 Martie 2018, ora 17:06
1396 citiri
Grupul ArcelorMittal ar putea vinde combinatul de la Galati, la solicitarea Comisiei Europene
Foto: Arhiva Facebook/Internship ArcelorMittal Galati

Ca sa ii permita sa cumpere Ilva, cel mai mare combinat siderurgic din Europa, Comisia Europeana i-a cerut grupului ArcelorMittal sa scoata la vanzare mai multe unitati de productie.

Desi numele acestora n-a fost inca dezvaluit oficial, n-ar fi exclus ca printre ele sa se afle si combinatul de la Galati, potrivit unor informatii aparute in presa de la Bruxelles.

In urma unor negocieri care dureaza deja de doi ani, pe 15 martie grupul ArcelorMittal a depus o oferta de cumparare a Ilva, otelaria italiana cu cea mai mare capacitate de productie din Europa. Valoarea tranzactiei ar urma sa se ridice la 1,8 miliarde de dolari.

Pentru a evita instalarea unui monopol pe piata europeana a otelului, Comisia Europeana a cerut Grupului ArcelorMittal sa scoata la vanzare mai multe unitati de productie pe care le are in portofoliu si pe care concurentii sa le poata cumpara. Grupul a trimis deja la Bruxelles, in cursul saptamanii trecute, o lista a combinatelor pe care este dispus sa le vanda in vederea preluarii otelariei Ilva.

Cum insa lista nu a fost, inca, agreata de CE, ArcelorMittal a refuzat sa o faca publica. In schimb, grupul a informat ca spera intr-o "incheiere rapida a acestei chestiuni".

"Am inaintat Comisiei Europene o propunere privind un pachet de masuri de compensare despre care speram ca va satisface orice preocupare concurentiala legata de intentia noastra de a achizitiona combinatul Ilva. Intelegem ca acest pachet de masuri va face obiectul testelor de piata. Speram intr-o incheiere rapida a acestei chestiuni", au declarat reprezentantii Grupului ArcelorMittal intr-un comunicat remis redactiei, la solicitarea Ziare.com.

CE trebuie sa ia o decizie in acest sens pana cel mai tarziu pe 23 mai.

Contactat telefonic de Ziare.com, purtatorul de cuvant al combinatului ArcelorMittal Galati, Dorian Dumitrescu, a precizat ca nu comenteaza in niciun fel informatiile.

Sindicalistii din combinatul ArcelorMittal Galati s-au declarat, insa, ingrijorati cu privire la posibilitarea schimbarii actionariatului companiei.

"Suntem ingrijorati si urmarim cu atentie ce se intampla. Schimbarea patronului nu o putem decide noi, dar sunt elemente necunoscute, pe care nu le putem controla.

La intalnirea cu reprezentantii conducerii nu ni s-a spus nimic, nu putem comenta zvonuri. Dar am solicitat o intalnire cu directorii, in conditiile in care zvonurile se vor confirma, se vorbeste ca pentru a cumpara otelaria din Italia, ArcelorMittal vrea sa vanda c ...citeste mai departe despre "Grupul ArcelorMittal ar putea vinde combinatul de la Galati, la solicitarea Comisiei Europene" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

În contra curentului european, românii s-au îndreptat în 2024 către mașinile diesel: Înmatriculările au crescut cu peste 31%
În contra curentului european, românii s-au îndreptat în 2024 către mașinile diesel: Înmatriculările au crescut cu peste 31%
În timp ce la nivelul pieței auto europene înmatriculările de autoturisme diesel au înregistrat declinuri anuale de 10,6% în primul trimestru și de 18,5% în luna martie 2024, în România...
Google oferă acces gratuit la unele dintre cele mai avansate instrumente de editare foto
Google oferă acces gratuit la unele dintre cele mai avansate instrumente de editare foto
Google a anunțat că va oferi acces gratuit la unele dintre cele mai avansate instrumente de editare foto din Google Photos, care anterior erau disponibile doar contra cost. Începând cu luna...
#ArcelorMittal vinde combinat Galati, #CE ArcelorMittal Ilva vanzare combinat, #Galati combinat ArcelorMittal , #Stiri Companii