Groupon si LivingSocial umfla preturile?

Marti, 18 Octombrie 2011, ora 13:10
1252 citiri
Groupon si LivingSocial umfla preturile?
Groupon si LivingSocial

Groupon si LivingSocial, doua dintre cele mai mari site-uri de reduceri din lume, ar umfla preturile, potrivit unor surse care acuza companiile ca tolereaza umflarea artificiala a preturilor.

In urma unui studiu publicat joi de Businessinsider, care a aratat cum Groupon si LivingSocial umfla preturile pentru a face ofertele sa arate mai bine, site-ul a fost contactat de un fost reprezentant de vanzari al companiilor, care a dorit sa ofere mai multe detalii.

Fostul angajat a declarat ca unii reprezentantii de vanzari umfla preturile. Motivele citate de acestea sunt presiunea imensa sub care se afla reprezentantii de vanzari, care trebuie sa satisfaca cotele de vanzare dar si faptul ca comerciantii umfla regulat pretul pe care il propun reprezentantilor de vanzari pentru a castiga cat mai multi bani.

Sursa Business Insider a declarat ca Groupon si LivingSocial dezvolta baze de date si tehnologii pentru a ajuta reprezentantii sa confirme preturile si sa combata aceasta inflatie.

Cu toate acestea, respectivul angajat considera ca problema nu va fi eradicata, deoarece este din ce in ce mai greu pentru reprezentantii de vanzari sa vanda oferte pentru comerciantii locali, iar presiunile sunt mari, de 20 de clienti noi pe luna in cadrul LivingSocial.

De asemenea, el a adaugat ca inflatia preturilor va continua si din cauza lipsei de scrupule a reprezentantilor de vanzari care incearca sa castige cat mai mult.

Contactat in legatura cu aceasta chestiune, departamentul de PR al companiei a explicat ca LivingSocial deruleaza un plan ce urmareste ieftinirea ofertelor cu 50% si ca un agent de vanzari care umfla preturile eludeaza politica companiei si isi risca slujba.

In acelasi timp, purtatorul de cuvant al companiei a declarat ca pot exista si oferte care sa scape de vigilenta sistemului, dar ca un agent de vanzari nu ar trebui sa recurga la astfel de practici.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Elon Musk vrea să taxeze noii utilizatori X pentru a fi sigur că nu sunt boți. Cât trebuie plătit pentru a posta pe fostul Twitter
Elon Musk vrea să taxeze noii utilizatori X pentru a fi sigur că nu sunt boți. Cât trebuie plătit pentru a posta pe fostul Twitter
Proprietarul platformei de socializare X, Elon Musk, a decis să impună o taxă utilizatorilor noi ai serviciului. Scopul este de a se asigură că nu sunt boți. Fostul Twitter a impus deja o...
Romania va avea un deficit de 6,5% anul acesta, conform estimarilor Comisiei Europene
Romania va avea un deficit de 6,5% anul acesta, conform estimarilor Comisiei Europene
Estimarile Comisiei Europene indica un deficit de peste 6,5% din PIB pentru Romania, in vreme ce Consiliul Fiscal considera ca acesta va fi in jur de 6,4% din PIB, daca nu se va recurge din nou la...
#groupon, #Living Social, #inflatie preturi, #site reduceri , #Stiri Companii