Gheorghe (OMV Petrom): Reducerea accizelor propusa de Guvern, un element important

Joi, 19 Februarie 2015, ora 12:27
1810 citiri
Gheorghe (OMV Petrom): Reducerea accizelor propusa de Guvern, un element important
Foto: incont.ro

Reducerea accizelor propusa de Guvern reprezinta un element important, avand in vedere ca din pretul total la pompa 60% este reprezentat de accize, a declarat, joi, intr-o conferinta de presa, Mariana Gheorghe, CEO OMV Petrom.

"Reducerea de accize este un element important avand in vedere ca din total pret la pompa 60% este reprezentat de accize. Reducerea oricarui element din formarea pretului la carburanti va avea efect pozitiv asupra cererii. Preturile sunt determinate de 3 elemente importante, respectiv de cotatiile internationale exprimate in RON care sunt in scadere si care sunt mai joase dar sunt volatile, in ultima parte a anului am avut sub 50 dolari, ieri a ajuns la 61-62 de dolari, taxarea si competitia locala", a spus Gheorghe, potrivit Agerpres.

Potrivit acesteia, dinamica celor trei elemente se va reflecta in preturi.

"Dinamica celor trei elemente se va reflecta in preturile noastre, noi avand o politica moderata de preturi ca sa nu capturam niciun varf nici in sus nici in jos pentru ca ar crea o distorsionare a pietei o altfel de politica", a mai afirmat oficialul OMV Petrom.

Potrivit proiectului de Cod Fiscal publicat miercuri de Ministerul Finantelor Publice /MFP/, nivelul accizelor la motorina va scadea de la 1.897,08 lei/1.000 litri la 1.518,04 lei/1.000 litri (cu 20%), ca urmare a reducerii consumului de carburant si in special pentru a contracara fenomenul de alimentare cu combustibil de catre transportatori in alte state membre cum ar fi Ungaria si Slovenia - unde se restituie o parte din accize sau Bulgaria care are un nivel redus de taxare.

De asemenea, la benzina fara plumb nivelul accizelor s-a diminuat de la 2.035,40 lei/1000 litri la 1.656,36 lei/1000 litri (cu circa 19%), iar la benzina cu plumb de la 2.327,27 lei/1000 litri la 1.948,23 lei/1000 litri (cu circa 18%).

Pe de alta parte, Codul Fiscal rescris prevede eliminarea nivelului redus al accizelor pentru motorina utilizata de transportatorii de marfuri si persoane, avand in vedere reducerea semnificativa a nivelului standard.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

3 exemple de investiții pentru investitorii cu profil redus de risc
3 exemple de investiții pentru investitorii cu profil redus de risc
Dacă ai reușit să economisești o anumită sumă de bani și cauți soluții de a o multiplica, ai ajuns unde trebuie. Totuși, înainte de a lua o decizie, este important să stabilești ce...
Vezi aici detalii despre uși de interior cu geam - unde sunt perfect integrate?
Vezi aici detalii despre uși de interior cu geam - unde sunt perfect integrate?
Indiferent că sunt de interior sau de exterior, cu geam sau fără, ușile de interior reprezintă un element definitoriu pentru siguranța și confortul casei tale. Când vine vorba despre...
#reducere accize propusa Guvern, #Mariana Gheorghe CEO OMV Petrom , #Stiri Companii