GE: Investitie de 105 milioane de dolari in Pivotal, o companie de aplicatii software bazate pe cloud

Marti, 07 Mai 2013, ora 16:05
1418 citiri
GE: Investitie de 105 milioane de dolari in Pivotal, o companie de aplicatii software bazate pe cloud

GE va investi 105 milioane de dolari in Pivotal, o companie de aplicatii software bazate pe cloud, iar investitia urmeaza sa se finalizeze in maxim o luna, dupa obtinerea aprobarii regulamentare standard si indeplinirea conditiilor privind finalizarea investitiei.

Potrivit unui comunicat al companiei, aplicatiile vor permite clientilor sa analizeze si sa inteleaga datele de tip big data generate de echipamente si stocate in cloud.

"Nu este un secret faptul ca sistemele cloud si big data duc la o transformare impresionanta a companiilor. Internetul industrial exista datorita lor", a declarat Bill Ruh, care conduce Centrul Global de Software al GE din San Ramon, California.

Pivotal isi are sediul in San Francisco, unde, cu un an si jumatate in urma, s-a deschis Centrul Global de Software al GE. In acest centru, sute de ingineri software de la GE dezvolta deja programe avansate pentru internetul industrial.

Ruh a mai spus ca Pivotal a creat o platforma care permite companiilor sa foloseasca cele mai bune functii ale Internetului, cum ar fi dezvoltarea rapida a aplicatiilor, analiza datelor si arhitectura cloud.

"Este in concordanta cu multe dintre lucrurile pe care le facem la GE pentru a contribui la aplicarea mai rapida a inovatiilor si a demara revolutia productivitatii care va avea un impact pozitiv asupra tuturor", a precizat Ruh.

La randul sau, directorul general al Pivotal, Paul Maritz, a afirmat ca investitia GE in compania sa a scos in evidenta "schimbarea profunda care s-a produs la nivelul activitatii economice si ocazia istorica a companiei Pivotal de a livra o platforma care poate contribui la succesul clientilor GE".

"Ne confruntam cu o schimbare majora determinata de trecerea pe scara larga la cloud computing, care presupune atat modificari ale infrastructurii, cat si transformarea modului de dezvoltare si utilizare pe viitor a aplicatiilor bazate pe cloud, mobilitate si big data. Aceasta transformare are loc si in companii care trebuie sa se adapteze unui univers bazat pe date, care evolueaza rapid si in timp real", a subliniat Maritz.

Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Oameni din întreaga Uniune Europeană se confruntă cu o criză a locuirii fără precedent, agravată de inflație, sărăcie energetică și risc de excluziune socială. Un raport de la vârful...
#investitie GE Pivotal, #software cloud, #servicii cloud , #Stiri Companii