Gabriel Neamtu, directorul Ipromin: Nu exista metale rare la Moldova Noua

Vineri, 26 Octombrie 2012, ora 15:15
4584 citiri
Gabriel Neamtu, directorul Ipromin: Nu exista metale rare la Moldova Noua

Nu exista metale rare in zacamantul de la Moldova Noua, a declarat Gabriel Neamtu, directorul executiv al societatii Ipromin, in contextul in care reprezentantii DIICOT au declarat ca factori de decizie din cadrul acestei companii au divulgat informatii si documente clasificate referitoare la zacamintele de cupru si metale rare din zona miniera.

"Nu exista o harta care sa contina metale rare...Nu avem evaluari la zi asupra rezervelor si resurselor, ci doar asupra zonelor poluate", a declarat Gabriel Neamtu.

Oficialul a mai spus ca niciun reprezentant al societatii Ipromin nu este sub ancheta.

Societatea Ipromin este specializata in domeniul cercetarii si proiectarii pentru investitii miniere si pentru procesarea substantelor minerale utile. Compania poate elabora documentatii geologice complexe, inclusiv proiecte de explorare geologica, potrivit descrierii de pe site-ul oficial al Ipromin.

O.M., cetatean rus, in varsta de 42 de ani, a fost depistat pe Aeroportul International "Henri Coanda" la data de 19 octombrie, in timp ce incerca sa paraseasca teritoriul Romaniei, avand asupra sa documente si harti geologice, emise de autoritati ale statului roman, continand informatii si date clasificate privitoare la zacamintele de cupru si metale rare aferente exploatarilor Moldova Noua si SUVOROV, a precizat DIICOT. Suportul informativ in acest caz a fost asigurat de catre SRI.

Cetateanul rus care a incercat sa iasa din tara cu documentele respective are interdictie de a parasi Bucurestiul, masura fiind luata de procurorii DIICOT dupa ce a fost prins pe Aeroportul Otopeni.

Procurorii DIICOT continua verificarile in legatura cu autenticitatea documentatiei, caracterul clasificat al informatiilor si documentelor, impactul negativ asupra securitatii nationale, precum si efectele produse asupra economiei nationale si mediului concurential, urmand ca, raportat la probatoriul administrat, sa fie dispuse masurile legale in cauza.

Xiaomi a lansat pe piața din România noua tabletă Xiaomi Pad 6S Pro 12.4. Cu ce specificații vine
Xiaomi a lansat pe piața din România noua tabletă Xiaomi Pad 6S Pro 12.4. Cu ce specificații vine
Xiaomi a lansat pe piața din România noua tabletă Xiaomi Pad 6S Pro 12.4, un dispozitiv care promite un display excepțional și care este disponibil la precomandă până pe 28 aprilie prin...
Microsoft a dezvăluit Phi-3 Mini, inteligența artificială care poate rula direct pe un smartphone
Microsoft a dezvăluit Phi-3 Mini, inteligența artificială care poate rula direct pe un smartphone
Microsoft a dezvăluit Phi-3 Mini, o versiune simplificată a modelelor de inteligență artificială, adaptată pentru dispozitive cu putere de procesare redusă, precum smartphone-urile și...
#Gabriel Neamtu director Ipromin, #zacamant Moldova noua, #spionaj economic Moldova Noua , #Stiri Companii