Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Gabriel Neamtu, directorul Ipromin: Nu exista metale rare la Moldova Noua

Gabriel Neamtu, directorul Ipromin: Nu exista metale rare la Moldova Noua


Nu exista metale rare in zacamantul de la Moldova Noua, a declarat Gabriel Neamtu, directorul executiv al societatii Ipromin, in contextul in care reprezentantii DIICOT au declarat ca factori de decizie din cadrul acestei companii au divulgat informatii si documente clasificate referitoare la zacamintele de cupru si metale rare din zona miniera.

"Nu exista o harta care sa contina metale rare...Nu avem evaluari la zi asupra rezervelor si resurselor, ci doar asupra zonelor poluate", a declarat Gabriel Neamtu.

Oficialul a mai spus ca niciun reprezentant al societatii Ipromin nu este sub ancheta.

Societatea Ipromin este specializata in domeniul cercetarii si proiectarii pentru investitii miniere si pentru procesarea substantelor minerale utile. Compania poate elabora documentatii geologice complexe, inclusiv proiecte de explorare geologica, potrivit descrierii de pe site-ul oficial al Ipromin.

O.M., cetatean rus, in varsta de 42 de ani, a fost depistat pe Aeroportul International "Henri Coanda" la data de 19 octombrie, in timp ce incerca sa paraseasca teritoriul Romaniei, avand asupra sa documente si harti geologice, emise de autoritati ale statului roman, continand informatii si date clasificate privitoare la zacamintele de cupru si metale rare aferente exploatarilor Moldova Noua si SUVOROV, a precizat DIICOT. Suportul informativ in acest caz a fost asigurat de catre SRI.

Cetateanul rus care a incercat sa iasa din tara cu documentele respective are interdictie de a parasi Bucurestiul, masura fiind luata de procurorii DIICOT dupa ce a fost prins pe Aeroportul Otopeni.

Procurorii DIICOT continua verificarile in legatura cu autenticitatea documentatiei, caracterul clasificat al informatiilor si documentelor, impactul negativ asupra securitatii nationale, precum si efectele produse asupra economiei nationale si mediului concurential, urmand ca, raportat la probatoriul administrat, sa fie dispuse masurile legale in cauza.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 4058 ori