Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Fundatia AVON doneaza 1 milion de dolari in sprijinul victimelor violentei domestice, in contextul pandemiei

Fundatia AVON doneaza 1 milion de dolari in sprijinul victimelor violentei domestice, in contextul pandemiei
Fundatia AVON doneaza 1 milion de dolari la nivel global organizatiilor non-guvernamentale care sprijina victimele abuzului in familie pentru continuarea serviciilor de consiliere si adapost in contextul pandemiei de coronavirus.

Donatia face parte dintr-o initiativa globala Avon in sprijinul femeilor care se confrunta cu un risc crescut de violenta domestica in aceasta perioada, pe fondul izolarii la domiciliu chiar cu agresorul.

O parte din donatia globala va merge si catre organizatii si proiecte de sprijinire a victimelor violentei domestice din Romania, pe care AVON Romania le-a sprijinit si in trecut, prin programe de finantare.

VIOLENTA DOMESTICA IN CONTEXTUL PANDEMIEI

Organizatiile pentru femei din intreaga lume trag un semnal de alarma asupra cresterii cazurilor de violenta in familie, prin raportare la inmultirea cererilor de servicii de asistenta.

Date din China indica o crestere de trei ori a cazurilor raportate in februarie, comparativ cu anul precedent.

Potrivit EuroNews, in Franta, rata violentei domestice a crescut cu peste 30% din 17 pana in 28 martie, pe fondul izolarii la domiciliu. Liniile telefonice specializate din UK si US raporteaza cresteri similare, chiar dublari.

In Romania, inca nu exista raportari oficiale de la inceputul masurilor de izolare, dar expertii din organizatiile neguvernamentale se asteapta ca numarul cazurilor sa creasca si la noi1.

In prima jumatate a anului 2019, conform datelor de la Inspectoratul General de Politie al Romaniei, obtinute de Centrul Filia, la nivel national cca 64 de persoane erau agresate zilnic, iar in total au fost inregistrate 11,627 victime ale violentei domestice, in perioada ianuarie - iunie 2019.

"Violenta domestica s-a bazat dintotdeauna pe izolare ca parte a mecanismului de dominatie pus in miscare de agresor.

Pe timpul pandemiei, cand majoritatea oamenilor sunt izolati in casele lor, violenta domestica nu dispare miraculos.

Dimpotriva, este probabila o crestere a situatiilor conflictuale in familie, mai ales ca tot mai multi oameni resimt furie, panica, nesiguranta zilei de maine.

In lipsa unor deprinderi sanatoase de gestionare a furiei, riscul de comportament violent creste. Si la celalalt capat e dublat de un context de vulnerabilitate sporita a victimelor, din cauza distantarii sociale.

Acum, mai mult ca niciodata, avem nevoie de retele de sprijin."
spune Camelia Proca, directoarea Asociatiei pentru Libertate si Egalitate de Gen - A.L.E.G, asociatie activa in domeniul combaterii si prevenirii violentei impotriva femeilor.

CAMPANIA IZOLATE, DAR IMPREUNA

Pe langa suportul financiar oferit organizatiilor non-guvernamentale, Avon lanseaza campania "IZOLATE, DAR IMPREUNA", un efort de comunicare la nivelul reprezentantilor, clientilor si comunitatilor din intreaga lume.

Acesta consta in informarea publicului cu privire la problema violentei domestice, indrumarea victimelor catre organizatiile care le pot oferi ajutor si consiliere, dar si identificarea si sprijinirea persoanelor aflate in situatii de risc.

"Violenta domestica este deja o epidemie care se ascunde in spatele usilor inchise.

Precum virusul Covid-19, si abuzul domestic este un ucigas tacut.

O consecinta neintentionata a masurilor de izolare necesare pentru combaterea Coronavirusului ii obliga pe femeile si copiii vulnerabili sa ramana blocati in casa impreuna cu agresorul.

Prin intermediul retelei noastre de peste 5 milioane de reprezentanti si a acoperirii digitale la nivel global, vrem sa ne asiguram ca cei aflati in situatii dificile stiu ca nu sunt singuri.

Ii invitam pe toti cei interesati sa se alature initiativei noastre. De asemenea, trebuie sa luam masuri urgente pentru a mentine functionale serviciile oferite de organizatiile care sprijina victimele abuzului domestic.

Pe langa fondurile oferite prin intermediul Fundatiei Avon, echipele noastre vor dona adaposturilor pentru femei obiecte de prima necesitate, de la produse pentru igiena personala pana la dezinfectanti pentru maini si sapunuri"
, a declarat Angela Cretu, CEO Avon.

Cea mai recenta contributie de 1 milion de dolari se bazeaza pe un angajament de 15 ani al Fundatiei Avon de a ajuta la oprirea violentei impotriva femeilor.

Initiativa face parte din promisiunea Avon si a Fundatiei Avon de a dona 10 milioane de dolari in 2020 pentru organizatii de caritate care sprijina sanatatea si bunastarea femeilor.

Pana in prezent, Avon si Fundatia Avon au donat peste 80 de milioane de dolari ONG-urilor care lupta impotriva violentei domestice si vor continua sa sustina eforturile acestora.

Despre Avon

De 130 de ani, Avon reprezinta femeile, oferind produse inovatoare de inalta calitate, care sunt vandute in primul rand femeilor, prin intermediul femeilor.

Milioane de reprezentanti independenti de vanzari din intreaga lume comercializeaza branduri iconice Avon precum Avon Color si ANEW prin intermediul retelelor lor sociale, construind propriile lor afaceri de frumusete, full-time sau part-time.

Avon ofera incredere femeilor, sprijina spiritul antreprenorial si bunastarea si a donat peste 1 miliard de dolari cauzelor femeilor prin Avon si Fundatia Avon.

Aflati mai multe despre Avon si produsele sale pe www.avonworldwide.com.

Despre Fundatia Avon pentru Femei

Fundatia Avon pentru Femei se angajeaza sa sustina problemele care conteaza cel mai mult pentru femei.

De la infiintarea sa in 1955, Fundatia Avon a promovat sau a sprijinit activitati caritabile, stiintifice, educationale si umanitare, cu un accent deosebit pe activitati care imbunatatesc viata femeilor si a familiilor acestora.

Pana in 2018, Avon Products, Inc. si Fundatia Avon au contribuit cu peste 1 miliard de dolari in peste 50 de tari.

Astazi, programele Avon privind cauzele globale se concentreaza asupra constientizarii si prevenirii cancerului de san prin programul Avon impotriva cancerului de san si pentru incetarea violentei asupra femeilor.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1694 ori