Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Fondurile structurale, principala provocare pentru IMM-uri

Fondurile structurale, principala provocare pentru IMM-uri
Accesarea fondurilor structurale este principala provocare pentru intreprinderile mici si mijlocii din noile state ale Uniunii Europene, a precizat, vineri, Ion Dedu, presedintele Patronatului de Comert, Turism, Industrie si Servicii.

"Stimularea antreprenoriatului din inovare, asa cum prevede Agenda de la Lisabona, are nevoie de o sustinere financiara de pana la trei la suta din Produsul Intern Brut al fiecarei tari membre a Uniunii Europene. In prezent, in Romania, pentru sectorul cercetare-dezvoltare se aloca sub 0,5 la suta din PIB. Aceasta in conditiile in care, la finele lui 2006, Japonia a alocat 2,8 la suta din PIB si SUA 2,82 la suta din PIB-ul sau. In acelasi an, Uniunea Europeana cu cele 25 de state membre aloca 1,82 la suta din PIB", a precizat Ion Dedu.

In acest context, Uniunea Nationala a Patronatului Roman va dezvolta, incepand cu 2007, un centru de cercetare-dezvoltare tehnologica si sisteme integratoare.

Conform studiilor patronatelor din Romania, accesarea fondurilor europene de catre aceasta categorie de societati comerciale intampina cateva obstacole, majoritatea derivand din lipsa personalului de specialitate. Reglementarile europene ar trebui sa vina in sprijinul IMM-urilor si sa se concentreze pe nevoile reale ale acestora punand la dispozitie suficiente resurse financiare pentru a sprijini toate tipurile de firme mici si mijlocii.

Bloombiz

(Sursa: Rompres)Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 951 ori