Fondul Proprietatea vinde 1,7 miliarde actiuni existente in OMV Petrom

Joi, 17 Septembrie 2020, ora 10:53
1089 citiri
Fondul Proprietatea vinde 1,7 miliarde actiuni existente in OMV Petrom
Foto: Facebook/ OMV Petrom

Fondul Proprietatea vinde 1,7 miliarde actiuni existente in OMV Petrom S.A. printr-o oferta de plasament privat accelerat, veniturile estimate in urma acestei tranzactii fiind de 561 milioane de lei, conform unui raport remis Bursei de Valori Bucuresti (BVB).

"Franklin Templeton Investment Management Ltd. United Kingdom Sucursala Bucuresti, in calitatea sa de Administrator de Investitii al Fondul Proprietatea SA, ("Fondul"), in continuarea anuntului de lansare din data de 15 septembrie 2020, anunta acordul de a vinde un numar de 1,7 miliarde actiuni existente in OMV Petrom S.A. ("Petrom") in baza ofertei de plasament privat accelerat ("Tranzactia")", se arata in raport.

FP mentioneaza faptul ca, intrucat pretul actiunilor a fost stabilit la 0,33 lei/actiune, veniturile brute rezultate din tranzactie se ridica la 561 milioane lei. Petrom nu va incasa nicio suma de bani ca urmare a Tranzactiei.

"Sub rezerva decontarii cu succes a Tranzactiei, participatia ramasa a Fondului in Petrom este de 6,9973% din capitalul social al acesteia. Citigroup Global Markets Limited si WOOD & Company Financial Services, A.S. au actionat in calitate de Joint Bookrunners ai Tranzactiei", se mai spune in raport.

OMV Petrom este cea mai mare companie de energie din Europa de Sud-Est, cu o productie anuala de titei si gaze la nivel de grup de 55,4 milioane bep in 2019. Grupul are o capacitate de rafinare de 4,5 milioane tone anual si opereaza o centrala electrica de inalta eficienta de 860 MW.

OMV Aktiengesellschaft, una dintre cele mai mari companii industriale listate din Austria, detine 51,011% din actiunile OMV Petrom. Statul roman, prin Ministerul Economiei, Energiei si Mediului de Afaceri, detine 20,639% din actiunile OMV Petrom, Fondul Proprietatea detine 9,998%, iar 18,352% se tranzactioneaza liber la Bursa de Valori Bucuresti si la Bursa de Valori Londra.

OMV Petrom este cel mai mare contribuabil la bugetul de stat, cu contributii de 30,4 miliarde de euro reprezentand taxe, impozite si dividende platite in perioada 2005 - 2019. ...citeste mai departe despre "Fondul Proprietatea vinde 1,7 miliarde actiuni existente in OMV Petrom" pe Ziare.com

Aparate de îngrijire personală utile pentru domni: iată ce să nu îți lipsească
Aparate de îngrijire personală utile pentru domni: iată ce să nu îți lipsească
Îngrijirea personală este un subiect ce ar trebui să privească orice persoană. De multe ori, este asociată doar cu doamnele și domnișoarele, însă și bărbații au la fel de mare nevoie...
3 provocări pentru cultivatorii de triticale și cum le faci față cu ajutorul tehnologiilor moderne, în noul sezon
3 provocări pentru cultivatorii de triticale și cum le faci față cu ajutorul tehnologiilor moderne, în noul sezon
Obținerea unei culturi sustenabile, cu randament ridicat, este un proces provocator din cauza diverșilor factori care pot influența triticalele: condițiile meteo și de sol, dezvoltarea...
#actiuni OMV Petrom, #OMV Petrom fondul proprietatea , #Stiri Companii