Fondatorii Facebook si Google anunta un nou premiu pentru medicina

Joi, 21 Februarie 2013, ora 09:03
1755 citiri
Fondatorii Facebook si Google anunta un nou premiu pentru medicina

Fondatorii Facebook si Google au lansat miercuri impreuna cu sotiile lor si un investitor rus un premiu pentru a recompensa cu trei milioane de dolari pe fiecare cercetator care a facut descoperiri majore pentru "a vindeca boli incurabile si a prelungi viata", transmite AFP.

Fundatia nonprofit care trebuie sa supervizeze noul premiu - lansata de Mark Zuckerberg, Sergey Brin, sotiile lor si Iuri Milner - a anuntat in acelasi timp numele primilor 11 laureati ai acestui premiu, "Breakthrough Prize in Life Sciences" (Premiul descoperirilor in stiintele vietii).

Lucrarile majoritatii acestor cercetatori au avut ca obiect de studiu cancerul.

Pe viitor, cinci cercetatori vor fi recompensati in fiecare an si vor primi fiecare trei milioane de dolari.

"Priscilla si cu mine (...) credem ca acest premiu are potentialul de a deveni un model pentru alte modele de filantropie", a comentat patronul si fondatorul retelei Facebook, Mark Zuckerberg, citat intr-un comunicat.

"Suntem incantati sa sprijinim acest premiu ce ii recompenseaza pe oamenii de stiinta (...) care isi asuma riscuri si au un impact semnificativ asupra vietilor noastre", a adaugat Anne Wojcicki, sotia lui Sergey Brin, ea insasi cofondatoarea unui startup specializat in furnizarea de servicii pentru testele ADN. "Numele acestor oameni de stiinta ar trebui sa fie foarte cunoscute si ei insasi ar trebui sa fie considerati eroi", a adaugat ea.

"A vindeca o boala ar trebui sa aduca mai multi bani decat inscrierea unui <>", a atras atentia la randul sau Sergey Brin, referindu-se la salariile primite de vedetele sportive, in special din fotbalul american.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial în China noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70, care include modelele Pura 70, Pura 70 Pro, Pura 70 Pro+ și Pura 70 Ultra. Lansarea coincide cu aniversarea a 12...
Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Google Maps a anunțat introducerea unor noi funcții, dedicate în special utilizatorilor de mașini electrice. Îmbunătățirile vizează facilitarea accesului la informații despre stațiile...
#fondatori Facebook Google, #premiu medicina Facebook Google, #fundatie Facebook Google , #Stiri Companii