Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Firmele din Romania sa-si schimbe casele de marcat, pentru a comunica online cu Fiscul - proiect

Firmele din Romania sa-si schimbe casele de marcat, pentru a comunica online cu Fiscul - proiect

Firmele din Romania trebuie sa-si schimbe casele de marcat dotate cu role de hartie cu unele noi, care au jurnal electronic, ca sa comunice online cu Fiscul.

Tranzitia nu se va face imediat, ci etapizat, pana la 1 noiembrie 2017, potrivit unui proiect de hotarare de guvern.

Masura este necesara pentru ca firmele sa trimita datele fiscale online catre sistemul informatic al Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF), care urmeaza sa fie implementat in 2018.

"Ministerul Finantelor Publice continua procesul de transparenta si propune schimbarea caselor de marcat vechi cu aparate de generatie noua, echipate cu jurnal electronic. Masurile propuse de minister (...) au creat premisele inlocuirii treptate a aparatelor de marcat electronice fiscale echipate cu role jurnal pe suport de hartie, cu aparate de generatie noua, echipate cu jurnal electronic.

Scopul este acela de a putea transmite date fiscale in regim online catre sistemul informatic al ANAF", se arata intr-un ...citeste mai departe despre "Firmele din Romania sa-si schimbe casele de marcat, pentru a comunica online cu Fiscul - proiect" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 962 ori