Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Firma milionarului Maftei "a avut prioritate" la un contract de 9 milioane de euro, pentru marcaje rutiere in toata tara

Firma milionarului Maftei "a avut prioritate" la un contract de 9 milioane de euro, pentru marcaje rutiere in toata tara


Compania Metalbac & Farbe, detinuta de milionarul Ionel Maftei, a castigat, prin licitatie, doua contracte pentru executarea de lucrari de marcaje rutiere pe reteaua de autostrazi si drumuri nationale aflate in administrarea Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale (CNADNR).

Licitatia, organizata de CNADR, a avut ca scop atribuirea de contracte pentru lucrari de marcaje rutiere pe autostrazi si drumuri nationale impartite pe sapte loturi administrate de Directiile Regionale de Drumuri si Poduri (DRDP) Bucuresti, Craiova, Timisoara, Cluj, Brasov, Iasi si Constanta.

Tipul procedurii pentru atribuirea contractului a fost licitatia deschisa, iar criteriul de atribuire a fost "pretul cel mai scazut. La cele doua licitatii au fost depuse cate sapte oferte, din care au fost admise cate trei.

Toate regiunile tarii sunt marcate

Companiei Metalbac & Farbe, in asociere cu firma Edil Contract, i-a fost atribuit contractul pentru lucrari marcaje rutiere pe reteaua de autostrazi si drumuri nationale din administrare DRDP Cluj.

Valoarea acestui contract era de 38,45 milioane de lei (8,54 milioane euro), iar oferta cu care a fost castigat de Metalbac & Farbe si Edil Contract a fost de 26,31 milioane lei (aproape 5,85 milioane euro) fara TVA.

A doua licitatie prevedea executarea de lucrari marcaje rutiere pe reteaua de autostrazi si drumuri nationale din administrare DRDP Iasi, estimarea initiala a valorii contractului fiind de 23,7 milioane lei (circa 5,3 milioane euro) fara TVA. Valoarea totala finala a contractului propusa de Metalbac & Farbe a fost de 14,65 milioane de lei (circa 3,26 milioane euro), fara TVA.

Valoarea estimata initial a celor doua contracte se ridica la 62,14 milioane de lei (circa 14 milioane euro), fara TVA.

Cine este Metalbac&Farbe

Conform informatilor postate pe pagina de internet a companiei, Metalbac & Farbe este o firma cu capital privat infiintata in anul 1994, care are ca principal domeniu de activitate producerea si comercializarea de vopsele, emailuri, grunduri, lacuri, diluanti si rasini sintetice sub marca Farbe.

Metalbac & Farbe a avut, in 2012, o cifra de afaceri de 18 milioane de lei (patru milioane de euro), in crestere fata de anul anterior, cand s-a ridicat la 15, 4 milioane de lei si un profit net de 2, 54 milioane de lei (circa 565.000 euro), fata de 3,87 milioane lei, in 2011.

Actionarul majoritar al Metalbac & Farbe este Ionel Maftei, care a ocupat, la un moment dat, locul 297 in topul celor mai bogati oameni din Romania, conform informatiilor publicate de presa locala.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 3561 ori