Fabrica Ford de la Craiova produce 500 de masini B-max pe zi

Vineri, 02 Noiembrie 2012, ora 08:36
3501 citiri
Fabrica Ford de la Craiova produce 500 de masini B-max pe zi

Cinci sute de masini Ford B-max sunt produse in fiecare zi la fabrica de la Craiova, din septembrie si pana in prezent fiind exportate peste 2.600 de astfel de autoturisme, a declarat directorul general Ford Romania, Zoltan Brassai, precizand ca pe poarta uzinei ies zilnic 40 de TIR-uri cu masini.

Potrivit oficialilor Ford Romania, din luna septembrie si pana in prezent au mers la export 2.630 de masini, iar in fiecare zi, la fabrica de la Craiova, sunt produse 500 de autoturisme.

"Strainii au cumparat deja masina fara sa o vada in showroom-uri. Ei au vazut B-Max doar la saloanele auto si au citit despre acest model in ziare. Sunt mii de comenzi in Europa, inainte ca noi sa introducem masinile in showroom-uri. Abia acum se duc masinile la dealerii din Vest. Abia acum incep lansarile in fiecare tara. In urma cu cateva saptamani, la centrul de la Köln, erau totalizate cam 3.000 de cereri - comenzi ferme - pentru B-Max, iar acum sunt mult mai multe", a declarat directorul general Ford Romania, Zoltan Brassai.

Zoltan Brassai a precizat ca in fiecare zi, de la uzina din Craiova, pleaca 40 de TIR-uri pline cu masini.

"Am vorbit cu colegul de la Logistica si mi-a spus ca functioneaza bine transportul masinilor de la fabrica si catre export si catre dealerii nostri interni. Eu stiu ca se livreaza masinile cu TIR-uri si cu trenul. Pot sa va spun ca este un grup de lucru care coopereaza cu Ministerul Transporturilor sa cream o infrastructura adecvata. In fiecare zi pleaca 40 de TIR-uri pline cu masini din Craiova catre exterior. Ne-am dori sa avem transport fluvial pe Dunare", a spus Brassai.

Noul Ford B-max este in prezent singurul autoturism din Romania care suna singur la 112. B-max este dotat cu SYNC, un sistem de conectivitate si de informare care permite initierea unui apel direct catre 112, in momentul in care se declanseaza airbag-urile sau masina nu mai alimentata cu combustibil.

Astfel, apelul este initiat prin intermediul telefonului soferului, conectat la sistemul din masina prin Bluetooth, care transmite si coordonatele GPS ale vehiculului.

Oficialii Ford spun ca sistemul SYNC si siguranta pe care o ofera B-max sunt punctele forte ale masinii.

Masina a obtinut cinci stele la testul de siguranta efectuat de Euro NCAP.

La fabrica din Craiova se produce in prezent si motorul de 1 litru ECOBOOST, disponibil in doua variante de 100 si 120 de cai putere.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
În ultima perioadă, un număr ridicat de utilizatori Samsung a raportat apariția unor linii verzi pe ecranul telefoanelor lor, fenomen care pare să fi reapărut după o actualizare recentă de...
Inundații severe în Dubai: Ce rol a jucat programul de însămânțare a norilor
Inundații severe în Dubai: Ce rol a jucat programul de însămânțare a norilor
Marți, o ploaie torențială a provocat inundații în diverse zone ale Dubaiului, transformând străzile în adevărate râuri și determinând închiderea temporară a celui de-al doilea cel...
#Ford B max fabrica Craiova, #productie Ford B max, #afaceri Ford Craiova , #Stiri Companii