Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Eurostat: Romania are cele mai mici preturi la paine din UE

Eurostat: Romania are cele mai mici preturi la paine din UE

Preturile la paine in Romania sunt cele mai mici din Uniunea Europeana, fiind aproape la jumatate fata de media din UE, arata datele pe 2019 publicate luni de Eurostat.

Conform acestor date, pretul painii si al cerealelor era cel mai ridicat in Danemarca, 51% peste nivelul din UE, urmata de Austria, 33% peste nivelul din UE, Luxemburg si Finlanda, ambele cu 25% peste nivelul din UE.

In schimb, cele mai mici preturi la paine si cereale in 2019 au fost inregistrate in Romania, cu 47% sub nivelul din UE, urmata de Bulgaria, 35% sub nivelul din UE, si Polonia, cu 30% sub nivelul din UE.

Datele Eurostat mai arata ca preturile la paine in Romania sunt mai mici si decat in alte state din Balcani care nu sunt membre ale Uniunii Europene, precum Macedonia de Nord, Albania, Serbia si Bosnia Hertegovina. Practic, Romania are cele mai mici preturi la paine din toate cele 37 de state analizate de Eurostat. ...citeste mai departe despre "Eurostat: Romania are cele mai mici preturi la paine din UE" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 763 ori